- Frukt
Ingredienser
- 4 ägg med separerade vitor och gulor
- 100 g socker
- 1 msk vaniljpasta eller fröna från 1–2 vaniljstänger
- ½ tsk citronsyra
- 1/4 l grädde, vispad
- 100 g jordgubbar mixade till mos
- 100 g granatäppelkärnor
-
Gör så här
-
1Lägg äggulor, 50 g socker och vaniljpasta i en värmetålig skål och vispa det ljust och poröst.
-
2Ställ skålen över ett vattenbad (en gryta med småkokande vatten) och vispa tills smeten har ökat till dubbel volym.
-
3I en annan skål vispas äggvitorna med citronsyra och resten av sockret tills det bildas styva toppar.
-
4Vänd försiktigt ihop den vispade grädden med båda äggsmeterna och häll allt i en rektangulär stengodsform.
-
5Dra försiktigt jordgubbsmos och granatäppelkärnor genom moussen.
-
6Frys smeten tills den stelnar, ca 4–6 timmar.