Glassdessert “Semifreddo” med jordgubbar och granatäpple

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Glassdessert “Semifreddo” med jordgubbar och granatäpple
Semifreddo, som betyder “halvfrusen” på italienska, är en kombination av den frysta moussen med gräddglassens fyllighet och blir en verklig drömdessert. I det här receptet blandas mosade jordgubbar och granatäppelkärnor med smeten för att ge den en fräsch fruktsmak.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 ägg med separerade vitor och gulor
  • 100 g socker
  • 1 msk vaniljpasta eller fröna från 1–2 vaniljstänger
  • ½ tsk citronsyra
  • 1/4 l grädde, vispad
  • 100 g jordgubbar mixade till mos
  • 100 g granatäppelkärnor
  • Gör så här

  • 1
    Lägg äggulor, 50 g socker och vaniljpasta i en värmetålig skål och vispa det ljust och poröst.
  • 2
    Ställ skålen över ett vattenbad (en gryta med småkokande vatten) och vispa tills smeten har ökat till dubbel volym.
  • 3
    I en annan skål vispas äggvitorna med citronsyra och resten av sockret tills det bildas styva toppar.
  • 4
    Vänd försiktigt ihop den vispade grädden med båda äggsmeterna och häll allt i en rektangulär stengodsform.
  • 5
    Dra försiktigt jordgubbsmos och granatäppelkärnor genom moussen.
  • 6
    Frys smeten tills den stelnar, ca 4–6 timmar.