- Frukt
- Ost
Ingredienser
- 150 g glutenfritt havremjöl eller Schär Grovt mjöl (Dunkel)
- 1 msk torkad timjan
- 1/2 tsk flingsalt
- Svartpeppar
- 120 g kallt smör, tärnat
- 30 g färskriven parmesanost
- 2 msk kallt vatten
- 650 g körsbärstomater (i olika färger)
- 2 tsk majsstärkelse (med topp)
- 1 tsk flingsalt
- Svartpeppar
- 1 msk rödvinsvinäger
- 10–12 blad färsk basilika
- 1 tsk vitlökspulver
-
Gör så här
-
1Sätt på ugnen på 175°C varmluft.
-
2Blanda alla torra ingredienser till mördegen i en skål. Tillsätt kallt smör, skär i små tärningar och smula smöret mellan fingrarna tills blandningen liknar fuktig sand. Tillsätt parmesan och smula degen lite till så att parmesanen blir jämnt fördelad. Tillsätt vatten och rör ihop degen med en gaffel tills den precis går ihop till en deg.
-
3Lägg degen i en skål och täck den med plastfolie. Kyl degen medan du förbereder fyllningen.
-
4Halvera tomaterna och häll de skivade tomaterna i en stor skål. Strö över maizena och rör runt tomaterna. Tillsätt alla ingredienser till fyllningen i skålen med tomaterna och rör om lite så att allt blir jämnt fördelat. Häll tomatblandningen i Non-Stick Ceramic-pannan och se till att den ligger i ett jämnt lager.
-
5Ta ut degen ur kylen och bred ut den i små klumpar över tomaterna.
-
6Grädda tomatsmula i ca 50 - 55 minuter tills degen blivit gyllene och fyllningen blivit tjock och karamelliserad.
-
7Ta ut crumblen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.