- Mjöl
Ingredienser
- 150 g mjukt smör
- 150 g farinsocker
- 100 g riven marsipan
- 2 tsk mald kanel
- 1/2 tsk mald kardemumma
- 1/2 tsk mald kryddnejlika
- 1/2 tsk mald ingefära
- 1/2 tsk mald muskotnöt
- 180 gram pumpapuré (pumpa kokad i lättsaltat vatten tills den är mjuk, kyld)
- 1,5 dl helmjölk (upphettad till 37 grader)
- 75 gram smör (smält)
- 9 gram torrjäst
- 50 gram socker
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk orange livsmedelsfärg - kan utelämnas
- 1 ägg (M/L)
- 1 tsk salt
- 450 gram glutenfri ljus mjölmix (t.ex. Schär Bread Mix eller Dove's Farm brödmix)
- 6 gram FiberHUSK
- 1 dl varmt vatten
- 4 msk florsocker
- 2 msk citronsaft
- Hackade pistagenötter
-
Gör så här
-
1Pumpkin Spice remonce: Riv marsipanen och blanda alla ingredienser med en sked eller en visp till en jämn massa. Låt den gärna stå framme tills du har förberett degen.
-
2Deg: Skär och skala pumpan i tärningar. Koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa pumpan. Låt den svalna.
-
3Vispa fiberHUSK i vattnet i 10 sekunder med livsmedelsfärgen och låt den bli till en gelé medan du mäter upp och förbereder de övriga ingredienserna.
-
4Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt den ljumma mjölken, ägg, smält smör och HUSK-gelé.
-
5Blanda på lägsta hastighet tills mjölet är väl införlivat i degen. Tillsätt pumpapuré och blanda degen på medelhög hastighet i 5 minuter. Degen ska vara lite klibbig, så motstå frestelsen att tillsätta mer mjöl.
-
6Häll upp degen på ett lätt mjölat bord (jag använder rismjöl till detta). Häll lite mjöl på händerna och forma en tjock korv av degen. Dela den i 8 lika stora bitar.
-
7Tryck ut varje degbit platt till en fyrkant och tillsätt 1 msk fyllning i mitten. Dra ihop hörnen som om det vore ett kuvert och tryck ihop öppningen ordentligt så att fyllningen döljs inuti. Vänd på bollen så att skarvarna hamnar nedåt mot bordet och rulla försiktigt degen med lite mjöl på bordet.
-
8Smörj pumpaformad gryta med lite smör och lägg bullarna tätt intill varandra i grytan.
-
9Lägg på locket och låt bullarna jäsa övertäckta i ca 40 minuter.
-
10Grädda bullarna i 20 minuter på nedersta falsen med locket på. Ta av locket och grädda bullarna i ytterligare 20 minuter.
-
11Låt bullarna svalna på ett galler tills de är ljumna innan du dekorerar dem med glasyr och pistage.
-
12Citronglasyr: Rör florsocker tillsammans med citronsaft till en jämn glasyr. Fördela ca 2 tsk glasyr på varje bulle och strö över hackad pistasch.