- Mjölkprodukter
Ingredienser
- 200 g grönkål
- Olivolja, till stekning
- 100 g skivad chorizo
- 150 g smör
- Citron, att pressa över
- 800 g färsk gnocchi
- 2 klyftor skivad vitlök
- 250 ml gräddfil
- 100 g grönmögelost
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
-
Gör så här
-
1Hetta upp en panna med olivolja. När pannan blivit varm steker du grönkålen några sekunder i omgångar tills den är ljust grön och krispig. Var väldigt försiktig med oljan eftersom den kommer att skvätta. Låt kålen rinna av på hushållspapper.
-
2Stek den skivade chorizon i samma panna tills den är gyllenbrun och ställ den sedan åt sidan.
-
3Lägg smör i en Le Creuset 24 cm Signature-stekpanna på medelhög temperatur. När det smält, tillaga i 3–4 minuter eller tills smöret blir brunt. Smöret ska få en lätt gyllenbrun färg och nötig doft. Lägg det brynta smöret i en skål, pressa i en skvätt citronsaft och ställ åt sidan.
-
4Ställ en Le Creuset Signature-stekpanna på medelhög värme, tillsätt olivolja och värm upp den. Stek gnocchi i omgångar så att de blir jämnt bruna och inte ångas. Stek tills de är gyllenbruna och krispiga, ca fem minuter.
-
5Lägg det brynta smöret i pannan och rör i gnocchin. Häll ut det på en bakplåt och håll det varmt i ugnen medan du kokar såsen.
-
6Sätt tillbaka samma panna på medelhög värme och häll i lite olivolja. Tillsätt den skivade vitlöken och stek den tills den är gyllenbrun och karamelliserad. Tillsätt gräddfilen och rör runt. Smula i grönmögelosten och rör medan den smälter. Om du vill kan du tillsätta lite vatten för att uppnå önskad konsistens.
-
7Sleva i den brynta gnocchin i den varma såsen i pannan. Toppa med krispig grönkål och tunt skivad chorizo. Servera direkt med en skvätt citronsaft.