- Frukt
Ingredienser
- 1 dl honung
- 1 ägg
- 1 dl druvkärnolja
- 200 g grovvalsade havregryn
- 50 g riven kokos
- 50 g grovhackade hasselnötter
- 50 g grovhackad mandel
- 50 g solrosfrön
- 50 g pumpakärnor
- 100 g torkade tranbär
- 1 msk chiafrön (kan uteslutas)
- 50 g hackad, mörk choklad (om kakorna ska vara söta)
- 5 morötter
- 2 apelsiner
- 1 citron
- 2 äpplen
-
Gör så här
-
1Värm honungen försiktigt i en gryta. Vispa ihop ägg och olja i en liten skål.
-
2Blanda ihop övriga ingredienser i en annan skål. Häll över den ljumna honungen och äggvispet och blanda väl.
-
3Sätt ugnen på 175° C.
-
4Häll smeten i en kvadratisk långpanna (23 cm) och bred ut den i ett jämnt lager. Ställ in långpannan i ugnen och grädda i 30 minuter.
-
5Ta ut långpannan ur ugnen och markera rutor i gra nolan med en vass kniv men utan att skära igenom ned i botten på långpannan. Lyft försiktigt över granolan på ett galler och låt den svalna innan du skär den ända igenom till rutor.
-
6Låg juice: Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Skär av skalen från apelsinerna och citronen, se till att skära bort allt det vita. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhusen. Kör alltihop genom en råsaftcentrifug och servera juicen direkt.
-
7Tips:
-
8Med Le Creusets bakformar behöver du inte smörja formen eller använda bakplåtspapper.