Granolarutor med färsk juice

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Granolarutor med färsk juice
Här är ett enkelt och gott recept på granola-barer. Lägg granola-barerna på frukostbordet tillsammans med utsökt färskpressad juice.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Granolarutor:
  • 1 dl honung
  • 1 ägg
  • 1 dl druvkärnolja
  • 200 g grovvalsade havregryn
  • 50 g riven kokos
  • 50 g grovhackade hasselnötter
  • 50 g grovhackad mandel
  • 50 g solrosfrön
  • 50 g pumpakärnor
  • 100 g torkade tranbär
  • 1 msk chiafrön (kan uteslutas)
  • 50 g hackad, mörk choklad (om kakorna ska vara söta)
Juice:
  • 5 morötter
  • 2 apelsiner
  • 1 citron
  • 2 äpplen
  • Gör så här

  • 1
    Värm honungen försiktigt i en gryta. Vispa ihop ägg och olja i en liten skål.
  • 2
    Blanda ihop övriga ingredienser i en annan skål. Häll över den ljumna honungen och äggvispet och blanda väl.
  • 3
    Sätt ugnen på 175° C.
  • 4
    Häll smeten i en kvadratisk långpanna (23 cm) och bred ut den i ett jämnt lager. Ställ in långpannan i ugnen och grädda i 30 minuter.
  • 5
    Ta ut långpannan ur ugnen och markera rutor i gra nolan med en vass kniv men utan att skära igenom ned i botten på långpannan. Lyft försiktigt över granolan på ett galler och låt den svalna innan du skär den ända igenom till rutor.
  • 6
    Låg juice: Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Skär av skalen från apelsinerna och citronen, se till att skära bort allt det vita. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhusen. Kör alltihop genom en råsaftcentrifug och servera juicen direkt.
  • 7
    Tips:
  • 8
    Med Le Creusets bakformar behöver du inte smörja formen eller använda bakplåtspapper.