- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- Salt att ställa ostronen i
- 10 ostron
- 25 g smör
- 2 msk grovt ströbröd
- 1 msk finhackad dragon
- 50–75 g gruyèreost
-
Gör så här
-
1Fördela saltet i buffégrytan så att ostronen kan stå stadigt.
-
2Öppna ostronen försiktigt och ställ dem i saltet. Lukta på alla ostronen och försäkra dig om att de doftar friskt av havsvatten.
-
3Smält smöret i en kastrull och låt det brynas en aning.
-
4Tillsätt sedan ströbröd och dragon i det smälta smöret och rör om ordentligt.
-
5Fördela smörblandningen över de öppnade ostronen och finriv gruyèreost över dem.
-
6Ställ in ostronen under grillen i ugnen i 3–4 minuter tills osten har smält och fått lite färg.
-
7Avnjut ostronen meddetsamma.