Ingredienser
- 350 g spagetti
- olivolja
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g färsk spenat
- 1 squash
- 150 g ärtor (färska eller frysta)
- 1 broccoli
- 200 g bruna champinjoner
- 1 näve färsk basilika
- 40 g parmesan
- 2 tsk timjan (hackad)
- 2 tsk oregano (hackad)
- ½ citron
- 8 dl grönsaksbuljong (1 tärning)
- 1,5 dl kokosmjölk (eller grädde)
- salt och peppar
-
Gör så här
-
1Finhacka löken och skiva svampen.
-
2Riv squashen grovt och plocka broccolin i små buketter.
-
3Häll olivolja i botten av en stor gryta. Tillsätt sedan färsk spenat, lök, vitlök, zucchini, ärtor, broccoli, champinjoner och färsk basilika i grytan.
-
4Krydda med timjan och oregano och riv parmesanost över rätten. Pressa citronsaften över rätten.
-
5Häll över kokosmjölk (eller grädde) och grönsaksbuljong. Börja med 6 dl grönsaksbuljong och tillsätt de sista 2 dl längs vägen.
-
6Låt rätten koka upp en kort stund och sänk sedan värmen. Låt sjuda under lock i 12-15 minuter eller tills spaghettin är kokt men fortfarande har lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
-
7Servera rätten med nyriven parmesan och färsk basilika.