Green One Pot Pasta med squash och spenat

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 350 g spagetti
  • olivolja
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g färsk spenat
  • 1 squash
  • 150 g ärtor (färska eller frysta)
  • 1 broccoli
  • 200 g bruna champinjoner
  • 1 näve färsk basilika
  • 40 g parmesan
  • 2 tsk timjan (hackad)
  • 2 tsk oregano (hackad)
  • ½ citron
  • 8 dl grönsaksbuljong (1 tärning)
  • 1,5 dl kokosmjölk (eller grädde)
  • salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Finhacka löken och skiva svampen.
  • 2
    Riv squashen grovt och plocka broccolin i små buketter.
  • 3
    Häll olivolja i botten av en stor gryta. Tillsätt sedan färsk spenat, lök, vitlök, zucchini, ärtor, broccoli, champinjoner och färsk basilika i grytan.
  • 4
    Krydda med timjan och oregano och riv parmesanost över rätten. Pressa citronsaften över rätten.
  • 5
    Häll över kokosmjölk (eller grädde) och grönsaksbuljong. Börja med 6 dl grönsaksbuljong och tillsätt de sista 2 dl längs vägen.
  • 6
    Låt rätten koka upp en kort stund och sänk sedan värmen. Låt sjuda under lock i 12-15 minuter eller tills spaghettin är kokt men fortfarande har lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
  • 7
    Servera rätten med nyriven parmesan och färsk basilika.