- Kött
Ingredienser
- 500 g färs från frigående lamm
- ¾ tesked salt
- 1,25 dl färska bruna brödsmulor
- 2 salladslökar, fint tärnade
- Zest från en halv citron
- 1 tesked torkad oregano
- ½ tesked malen koriander
- Flera kvistar färsk mynta, finhackad
- 50 g smulad fetaost
- 1 ägg, lätt vispat
- Färsk citronsaft, till topping
- Nykrossad svartpeppar
- Hemgjord eller köpt hummus och tunnbröd till servering
- 80 g pistaschnötter, rostade och grovhackade
- 1,25 dl granatäpplekärnor
- 3 salladslökar, tunt skivade
- plockade och grovhackade blad från en generös näve mynta
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 rågad matsked fint tärnad konserverad citron
- 1 matsked honung
- 2 matskedar citronsaft
- 60 ml olivolja, extra jungfru
- Salt och nymalen svartpeppar efter smak
-
Gör så här
-
1Gör salsan genom att lägga alla ingredienserna i en låg skål och blanda ihop. Kyl tills den ska serveras.
-
2Lägg lammet och resten av koftaingredienserna i en stor skål. Vänd runt tills det blandas. Dela upp i åtta portioner. Pressa ut och forma köttet på spett. Det här receptet räcker till åtta spett.
-
3Värm upp Le Creuset rektangulära 35 cm Toughened Non-Stick grillpanna tills den är varm. Ringla olivoljan över koftan och tillaga tills den är gyllenbrun på alla sidor och helt igenom tillagad.
-
4Servera med pistaschnötssalsa, hummus och varma tunnbröd.