Grillad fisk med gröna bönor, fänkål, grönkål och små potatisar

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillad fisk med gröna bönor, fänkål, grönkål och små potatisar
Laga detta snabba och enkla recept på din grillplatta och få en god och krispig stekyta på öring eller lax. Lägg till den smakfulla marinaden, de gröna bönorna, fänkål, grönkål och potatis att få den fulländade rätten. Receptet är utvecklat i samarbete med Jan Ivar Nykvist.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1/2 öring eller lax (använd stjärtbiten)
  • 2 msk rapsolja
  • Salt och peppar
Marinad:
  • 2 msk honung
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk rostade sesamfrön
Grönsaker:
  • 1 paket gröna bönor
  • 300 g små potatisar
  • 1 fänkål i klyftor
  • 1/2 paket grönkål
  • 1 msk rapsolja
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Pensla fisken med rapsoljan och smaksätt den med salt och peppar.
  • 2
    Låt grillpannan värmas på spisen tom på medelvärme i minst tio minuter och lägg sedan på fisken och grilla den på båda sidor.
  • 3
    Lägg sedan över fisken på indirekt värme tills den har en temperatur på 50 grader, använd eventuellt en digital stektermometer.
  • 4
    Marinad:
  • 5
    Blanda alla ingredienserna och pensla fisken med marinaden medan du grillar den.
  • 6
    Grönsaker:
  • 7
    Koka potatisarna och de gröna bönorna med lite salt tills de är mjuka. Häll av vattnet och skiva över potatisen.
  • 8
    Blanda de gröna bönorna, potatis, fänkål och grönkål i rapsoljan med salt och peppar.
  • 9
    Stek grönsakerna med fisken tills fisken har rätt temperatur och potatisen är gyllenbrun och varm.
  • 10
    Halvera citronen och grilla insidan tills den är gyllene. Citronerna ska serveras vid sidan av och pressas över fisken.