- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 1/2 öring eller lax (använd stjärtbiten)
- 2 msk rapsolja
- Salt och peppar
- 2 msk honung
- 4 msk sweet chilisås
- 2 msk hoisinsås
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 paket gröna bönor
- 300 g små potatisar
- 1 fänkål i klyftor
- 1/2 paket grönkål
- 1 msk rapsolja
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Pensla fisken med rapsoljan och smaksätt den med salt och peppar.
-
2Låt grillpannan värmas på spisen tom på medelvärme i minst tio minuter och lägg sedan på fisken och grilla den på båda sidor.
-
3Lägg sedan över fisken på indirekt värme tills den har en temperatur på 50 grader, använd eventuellt en digital stektermometer.
-
4Marinad:
-
5Blanda alla ingredienserna och pensla fisken med marinaden medan du grillar den.
-
6Grönsaker:
-
7Koka potatisarna och de gröna bönorna med lite salt tills de är mjuka. Häll av vattnet och skiva över potatisen.
-
8Blanda de gröna bönorna, potatis, fänkål och grönkål i rapsoljan med salt och peppar.
-
9Stek grönsakerna med fisken tills fisken har rätt temperatur och potatisen är gyllenbrun och varm.
-
10Halvera citronen och grilla insidan tills den är gyllene. Citronerna ska serveras vid sidan av och pressas över fisken.