- Ost
Ingredienser
- Halluomiost (300 g)
- Sparris (8 st.)
- Morötter (8 st. små och 4 st. stora)
- Små potatisar (250 g)
- En halv citron
- Rapsolja (4 msk.)
- Senap (2 msk.)
- En klyfta vitlök
- Rapsolja (2 msk.)
- Salt (0,25 tsk.)
- En kruka basilika
- Parmesan (50 g)
- En klyfta vitlök
- Olivolja (1 dl)
- Pinjenötter (4 msk.)
- Salt och peppar (efter eget önskemål)
-
Gör så här
-
1Värm grillplattan
-
2Finhacka vitlöken och en handfull basilikablad. Blanda med senap, rapsolja och salt till en tjock dressing
-
3Skölj de små potatisarna väl och pensla dem med litet rapsolja
-
4Skala morötterna och skär dem på längden. Pensla dem med rapsolja
-
5Lägg potatisarna och morötterna på grillplattan tills de har fått fin färg på ena sidan
-
6Torrrosta pinjenötterna i en varm stekpanna och blanda dem med basilikablad, olja, grovhackad parmesan och vitlök i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citronsaft
-
7Vänd potatisar och morötter på plattan när de har fått färg på ena sidan
-
8Skär bort nedersta delen av sparrisstjälken och pensla den med olja
-
9Skär halloumi-osten i tjocka skivor och citronen i klyftor
-
10När potatisar och morötter börjar få färg på andra sidan lägger du halloumi-skivorna, citronen och sparrisen på grillen. Stek råvarorna på var sida tills de har fått fin färg (det tar c:a ett par minuter på var sida)
-
11Droppa litet citronsaft över grönsakerna och lägg på dijon-dressingen på potatisarna
-
12Servera halloumin med pesto, potatis, morötter och sparris