Grillad halloumi med hemlagad pesto, senapspotatis och grönsaker

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Grillad halloumi med hemlagad pesto, senapspotatis och grönsaker
Pröva denna läckra sommarrätt med grillad halloumi med hemlagad pesto, potatis med dijon-dressing och en massa goda, grillade grönsaker. Vi lovar att rätten smakar lika gott som den ser ut. Receptet är framtaget i samarbete med Mia Skrataas.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Halluomiost (300 g)
  • Sparris (8 st.)
  • Morötter (8 st. små och 4 st. stora)
  • Små potatisar (250 g)
  • En halv citron
  • Rapsolja (4 msk.)
Dressing till potatisarna:
  • Senap (2 msk.)
  • En klyfta vitlök
  • Rapsolja (2 msk.)
  • Salt (0,25 tsk.)
Pesto:
  • En kruka basilika
  • Parmesan (50 g)
  • En klyfta vitlök
  • Olivolja (1 dl)
  • Pinjenötter (4 msk.)
  • Salt och peppar (efter eget önskemål)
  • Gör så här

  • 1
    Värm grillplattan
  • 2
    Finhacka vitlöken och en handfull basilikablad. Blanda med senap, rapsolja och salt till en tjock dressing
  • 3
    Skölj de små potatisarna väl och pensla dem med litet rapsolja
  • 4
    Skala morötterna och skär dem på längden. Pensla dem med rapsolja
  • 5
    Lägg potatisarna och morötterna på grillplattan tills de har fått fin färg på ena sidan
  • 6
    Torrrosta pinjenötterna i en varm stekpanna och blanda dem med basilikablad, olja, grovhackad parmesan och vitlök i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citronsaft
  • 7
    Vänd potatisar och morötter på plattan när de har fått färg på ena sidan
  • 8
    Skär bort nedersta delen av sparrisstjälken och pensla den med olja
  • 9
    Skär halloumi-osten i tjocka skivor och citronen i klyftor
  • 10
    När potatisar och morötter börjar få färg på andra sidan lägger du halloumi-skivorna, citronen och sparrisen på grillen. Stek råvarorna på var sida tills de har fått fin färg (det tar c:a ett par minuter på var sida)
  • 11
    Droppa litet citronsaft över grönsakerna och lägg på dijon-dressingen på potatisarna
  • 12
    Servera halloumin med pesto, potatis, morötter och sparris