- Grönsaker
Ingredienser
- 500 g färskpotatis
- 1 fänkål
- 2 lökar
- ½ huvud rosésallad
- 3–4 msk jungfruolivolja
- 3–4 kvistar färsk timjan
- 1 citron
- Salt och peppar
- Röd harsyra
- Krasse
-
Gör så här
-
1Skrubba potatisen noga och koka den i cirka 12–14 minuter. Den får gärna ha lite tuggmotstånd men inte vara överkokt.
-
2Låt potatisen svalna och dela den i halvor. Dela även fänkål och lök i halvor.
-
3Grilla potatis, fänkål, lök och rosésallad tills de har fått grillränder och blivit lite varma.
-
4Skär fänkål, rosésallad och lök i fina strimlor och vänd ned ihop med potatisen i olivolja, timjan, pressad citron och finrivet citronskal.
-
5Smaka av med salt och peppar.
-
6Dekorera salladen med röd harsyra och rikligt med krasse.
-
7Tips: Låt skalet sitta kvar på potatisen så håller den ihop bättre när den ska grillas.