- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 2 laxfiléer med stjärt och skinn (ca 800 g totalt)
- 3 msk dijonsenap
- 2 msk soja
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 3 msk färsk dragon eller dill, hackad
- 4 kvistar timjan
- Havssalt och peppar efter smak
- Steksnöre, uppblött i vatten
- 700 g små potatisar
- 2 msk olivolja
- Havssalt och peppar efter smak
- 300 g frysta gröna ärter
- 150 g färska rädisor, skivade
- Pressad citron
-
Gör så här
-
1Senapslax:
-
2Blanda senap, soja, vitlök och ingefära i en skål
-
3Smörj in båda filéerna i marinaden och lägg ihop dem med köttsidorna mot varandra
-
4Bind ihop dem med steksnöret, lägg dem i en plastpåse och lägg i kylskåpet i 2 timmar
-
5Låt gärna fisken stå i rumstemperatur innan den fortsatta tillagningen
-
6Värm upp grillplattan på medelhög värme i 5–7 minuter eller tills den känns genomvarm
-
7Grilla fisken på båda skinnsidorna i cirka 10–15 minuter tills köttet är genomstekt
-
8Ta bort steksnöret från fisken och dekorera med de färska örterna
-
9Potatissallad:
-
10Värm ugnen till 200 °C
-
11Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen och ställ åt sidan
-
12Koka potatisen med skal tills den är mjuk
-
13Halvera potatisarna och vänd dem i 1 msk olivolja samt salt och peppar och stek dem i ugnen i cirka 25–30 minuter tills de är gyllenbruna och spröda
-
14Vänd ihop potatis med ärter, rädisor, resten av olivoljan och pressad citron