- Frukt
Ingredienser
- 1 broccolihuvud
- Saft från 1 citron
- Salt och nymalen svartpeppar
- Bulgur eller couscous, kokt
- Olivolja
- 2 persikor, delade
- 2 nektariner, delade
- 4 aprikoser, delade
- 2 matskedar honung
- 2 burratabollar eller halloumiblock
- 12 skivor coppa-skinka eller valfria charkuterier (valfritt)
- 8 brödpinnar
- Balsamvinäger, till servering
- Vattenkrasse eller rucola, till servering
-
Gör så här
-
1Koka upp en gryta med vatten. Lägg broccolin i vattnet i 30 sekunder tills den är ljusgrön. Ta ut och lägg den i iskallt vatten.
-
2Skär broccolin i bitar och lägg dem i en mixer. Mixa tills broccolin har en ”risaktig” konsistens.
-
3Rör i citronsaft, salt och peppar i broccoliriset och blanda sedan samman med kokt bulgur eller couscous samt en rejäl skvätt olivolja och ställ det åt sidan.
-
4Sätt en 32 cm Classic rektangulär grillpanna på medeltemperatur. Pensla stenfrukterna med honung och olivolja.
-
5När grillpannan blivit varm lägger du i stenfrukten med den skurna sidan nedåt. Grilla i två minuter på varje sida och ta sedan ut dem.
-
6Ringla olivolja över burratan, salta och peppra. Servera med de grillade stenfrukterna (med lite balsamvinäger ringlad över) och ät ihop med coppa-skinka, brödpinnar och broccolisallad. Servera med färsk vattenkrasse eller rucola.