Grillad stenfrukt med broccolisallad

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillad stenfrukt med broccolisallad
En utsökt, fräsch lunch När du grillar persikor karamelliseras det naturliga sockret i frukten och smakerna förstärks. Det passar perfekt att servera med en len burrata, men salta halloumitärningar fungerar också som ett utsökt alternativ.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 broccolihuvud
  • Saft från 1 citron
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Bulgur eller couscous, kokt
  • Olivolja
  • 2 persikor, delade
  • 2 nektariner, delade
  • 4 aprikoser, delade
  • 2 matskedar honung
  • 2 burratabollar eller halloumiblock
  • 12 skivor coppa-skinka eller valfria charkuterier (valfritt)
  • 8 brödpinnar
  • Balsamvinäger, till servering
  • Vattenkrasse eller rucola, till servering
  • Gör så här

  • 1
    Koka upp en gryta med vatten. Lägg broccolin i vattnet i 30 sekunder tills den är ljusgrön. Ta ut och lägg den i iskallt vatten.
  • 2
    Skär broccolin i bitar och lägg dem i en mixer. Mixa tills broccolin har en ”risaktig” konsistens.
  • 3
    Rör i citronsaft, salt och peppar i broccoliriset och blanda sedan samman med kokt bulgur eller couscous samt en rejäl skvätt olivolja och ställ det åt sidan.
  • 4
    Sätt en 32 cm Classic rektangulär grillpanna på medeltemperatur. Pensla stenfrukterna med honung och olivolja.
  • 5
    När grillpannan blivit varm lägger du i stenfrukten med den skurna sidan nedåt. Grilla i två minuter på varje sida och ta sedan ut dem.
  • 6
    Ringla olivolja över burratan, salta och peppra. Servera med de grillade stenfrukterna (med lite balsamvinäger ringlad över) och ät ihop med coppa-skinka, brödpinnar och broccolisallad. Servera med färsk vattenkrasse eller rucola.