- Kalv
Ingredienser
- 500 g T-benstek
- Rökt Maldon-salt
- Mald svartpeppar
- 4 msk rapsolja
- 1 litet huvud färsk vitkål
- 300 g nypotatis
- 2 schalottenlökar
- 2 msk olivolja
- Krasse
- 2 msk rumstempererat smör
- 1 tsk ramslökspuré
- 1 tsk citronsaft
-
Gör så här
-
1Krydda T-bensteken med salt och peppar. Pensla köttet med rapsolja och grilla det på direktvärme tills det är gyllenbrunt på båda sidorna. Flytta köttet till indirekt värme och grilla tills köttet har en innertemperatur på 56 grader. Då är det rosa och perfekt (enligt min smak). Låt köttet vila i 5 minuter innan serveringen.
-
2Dela kålen på längden i fyra klyftor. Koka kålen i lättsaltat vatten tills den börjar bli mjuk. Skölj den snabbt i kallt vatten. Detta kan du gärna göra tidigare på dagen så att du bara behöver grilla den precis innan serveringen. Torka av kålen med papper och pensla den med rapsolja. Krydda med salt och peppar. Grilla kålen på direktvärme tills den är gyllenbrun runt om och genomvarm.
-
3Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Dela löken i halvor och grilla den tills den är gyllenbrun och mjuk. Låt potatisen ånga av och blanda med lök, olivolja, krasse, salt och peppar. Blanda smöret med ramslöken. Smaka av med citron, salt och peppar.
-
4Om du inte får tag i ramslök går det bra att använda andra örter som t.ex. dragon, persilja eller timjan.