Grillade kammusslor och ärter i tacos

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillade kammusslor och ärter i tacos
Skäm bort dina gäster med grillade kammusslor och ärter i dina tacos. Perfekt för en varm sommarkväll i trevligt sällskap. Utvecklat i samarbete med Thomas Alcayaga.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Majstortillas (6 st.)
  • Kammusslor (6 st.)
  • Olivolja (2 msk.)
  • Chilipulver (efter eget önskemål)
  • En lime
  • En klyfta vitlök
  • Salt och peppar (efter eget önskemål)
  • Sockerärter (100 g)
Topping:
  • Indiankrasse
Salsa:
  • Krusbär (c:a 100 g)
  • Vitlök (1 klyfta)
  • Olivolja (2 msk.)
  • Jalapeno (½, gärna färsk)
  • En lime
  • Riven ingefära (1 tsk.)
  • Salt och peppar (efter eget önskemål)
  • Gör så här

  • 1
    För att göra marinaden, blanda olivolja med skalet av en lime, chilipulver, en halv riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
  • 2
    Ta bort den lilla slutmuskeln på musslan och lägg musslorna i marinaden. Låt dem dra i cirka 30 minuter.
  • 3
    Värm pannan väl och lägg på tortillas. Grilla dem en halv minut på var sida.
  • 4
    Packa in dem så att de håller sig varma. Eventuellt i en handduk eller en bit folie.
  • 5
    Grilla kammusslorna och ärterna 1 - 2 minuter på var sida, beroende på storlek. Se till att du inte tillagar dem för länge.
  • 6
    Skär musslor och ärter på länden och lägg dem i tortillas.
  • 7
    Salsa:
  • 8
    Hacka krusbären ganska fint.
  • 9
    Blanda krusbären med jalapeno, ingefära, lime-saft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Toppa tacos med krusbärssalsa, blad och blommor av indiankrasse.
  • 10
    Hacka krusbären ganska fint. Blanda krusbären med jalapeno, ingefära, lime-saft och olivolja.
  • 11
    Smaka av med salt och peppar.
  • 12
    Toppa tacos med krusbärssalsa, blad och blommor av indiankrasse.