- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- Majstortillas (6 st.)
- Kammusslor (6 st.)
- Olivolja (2 msk.)
- Chilipulver (efter eget önskemål)
- En lime
- En klyfta vitlök
- Salt och peppar (efter eget önskemål)
- Sockerärter (100 g)
- Indiankrasse
- Krusbär (c:a 100 g)
- Vitlök (1 klyfta)
- Olivolja (2 msk.)
- Jalapeno (½, gärna färsk)
- En lime
- Riven ingefära (1 tsk.)
- Salt och peppar (efter eget önskemål)
-
Gör så här
-
1För att göra marinaden, blanda olivolja med skalet av en lime, chilipulver, en halv riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
-
2Ta bort den lilla slutmuskeln på musslan och lägg musslorna i marinaden. Låt dem dra i cirka 30 minuter.
-
3Värm pannan väl och lägg på tortillas. Grilla dem en halv minut på var sida.
-
4Packa in dem så att de håller sig varma. Eventuellt i en handduk eller en bit folie.
-
5Grilla kammusslorna och ärterna 1 - 2 minuter på var sida, beroende på storlek. Se till att du inte tillagar dem för länge.
-
6Skär musslor och ärter på länden och lägg dem i tortillas.
-
7Salsa:
-
8Hacka krusbären ganska fint.
-
9Blanda krusbären med jalapeno, ingefära, lime-saft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Toppa tacos med krusbärssalsa, blad och blommor av indiankrasse.
-
10Hacka krusbären ganska fint. Blanda krusbären med jalapeno, ingefära, lime-saft och olivolja.
-
11Smaka av med salt och peppar.
-
12Toppa tacos med krusbärssalsa, blad och blommor av indiankrasse.