- Grönsaker
Ingredienser
- 6 heirloom-tomater eller stora mogna tomater, halverade
- 2 matskedar olivolja
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- 2 matskedar honung
- 1 vit lök, fint tärnad
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 1 burk (400 g) hela körsbärstomater eller hackade tomater
- 2 teskedar harissakrydda
- 1 burk (400 g) avrunna limabönor
- En burk (400 g) sköljda cannellinibönor
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- Sex portabellosvampar
- 1 matsked olivolja
- Salt och peppar
- 3 krossade vitlöksklyftor
- 1 tesked harissakrydda
- Saft från en halv lime
- 15 g persilja, grovt hackad
- 100 g mjukt smör
- TILL CIABATTAN
- Sex skivor ciabatta
- 2 matskedar olivolja
-
Gör så här
-
1Till tomaterna:
-
2Förvärm ugnen till 200 °C/180 °C varmluftsugn/gasmarkering 6. Lägg de delade tomaterna på ett ugnsgaller. Ringla över olivolja, honung, salt och peppar och rosta på 200 °C i ugnen i en timme tills de karamelliserats och fallit ihop.
-
3Till bönorna:
-
4Ställ en Le Creuset-stekpanna på medelhög värme med en skvätt olivolja i och värm upp den. Stek löken. När den är genomskinlig, tillsätt vitlöken och stek i två minuter. Tillsätt burktomaterna. Rör i harissakryddan. Låt det reducera och tjockna i ungefär 20 minuter. Tillsätt bönorna och värm upp dem precis före servering.
-
5Till svamparna:
-
6Precis före servering sätter du en 26 cm fyrkantig Signature-grillpanna på medelhög temperatur. Ringla olivolja över svamparna, salta och peppra. Stek i grillpannan på båda sidorna tills du får grillränder. Lägg vitlök, harissa, limejuice, persilja, salt och peppar i det mjuka smöret och rör om ordentligt. Lägg en klick smör i mitten av varje svamp och placera dem i ugnen i 10–15 minuter.
-
7Till ciabattan:
-
8Värm Le Creusets 26 cm fyrkantiga grillpanna tills den uppnått medeltemperatur. Borsta ciabattan med olivolja på båda sidorna och stek i grillpannan tills den är rostad, gyllenbrun och har synliga grillränder. Servera svampen med rostat bröd, tomater och bönor.