Grillade portabellosvampar med ciabatta

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under två timmar Under två timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillade portabellosvampar med ciabatta
En härlig köttfri rätt. Dessa portabellosvampar som grillats till perfektion serveras helst med ciabatta borstad med olivolja, rostade tomater och en rejäl portion bönor.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL TOMATERNA
  • 6 heirloom-tomater eller stora mogna tomater, halverade
  • 2 matskedar olivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 2 matskedar honung
TILL BÖNORNA
  • 1 vit lök, fint tärnad
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 burk (400 g) hela körsbärstomater eller hackade tomater
  • 2 teskedar harissakrydda
  • 1 burk (400 g) avrunna limabönor
  • En burk (400 g) sköljda cannellinibönor
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
TILL SVAMPARNA
  • Sex portabellosvampar
  • 1 matsked olivolja
  • Salt och peppar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tesked harissakrydda
  • Saft från en halv lime
  • 15 g persilja, grovt hackad
  • 100 g mjukt smör
  • TILL CIABATTAN
  • Sex skivor ciabatta
  • 2 matskedar olivolja
  • Gör så här

  • 1
    Till tomaterna:
  • 2
    Förvärm ugnen till 200 °C/180 °C varmluftsugn/gasmarkering 6. Lägg de delade tomaterna på ett ugnsgaller. Ringla över olivolja, honung, salt och peppar och rosta på 200 °C i ugnen i en timme tills de karamelliserats och fallit ihop.
  • 3
    Till bönorna:
  • 4
    Ställ en Le Creuset-stekpanna på medelhög värme med en skvätt olivolja i och värm upp den. Stek löken. När den är genomskinlig, tillsätt vitlöken och stek i två minuter. Tillsätt burktomaterna. Rör i harissakryddan. Låt det reducera och tjockna i ungefär 20 minuter. Tillsätt bönorna och värm upp dem precis före servering.
  • 5
    Till svamparna:
  • 6
    Precis före servering sätter du en 26 cm fyrkantig Signature-grillpanna på medelhög temperatur. Ringla olivolja över svamparna, salta och peppra. Stek i grillpannan på båda sidorna tills du får grillränder. Lägg vitlök, harissa, limejuice, persilja, salt och peppar i det mjuka smöret och rör om ordentligt. Lägg en klick smör i mitten av varje svamp och placera dem i ugnen i 10–15 minuter.
  • 7
    Till ciabattan:
  • 8
    Värm Le Creusets 26 cm fyrkantiga grillpanna tills den uppnått medeltemperatur. Borsta ciabattan med olivolja på båda sidorna och stek i grillpannan tills den är rostad, gyllenbrun och har synliga grillränder. Servera svampen med rostat bröd, tomater och bönor.