- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 2 matskedar olivolja
- 2 klyftor tunt skivad vitlök
- Havssalt och nymalen svartpeppar
- 500 g stora svarta tigerräkor, rensade
- 4 matskedar majonnäs
- 2 matskedar srirachasås
- 1 matsked Worcestershire-sås
- Juice och zest från 1 citron
- 6 skivor surdegsbröd
- Olivolja
- 2 avokado
- Citronsaft
-
Gör så här
-
1Häll olivoljan i en skål med vitlök, salt och peppar.
-
2Rensa räkorna. Sätt dem sedan på små träspett genom stjärten och upp mot huvudet. Pensla räkorna med vitlöksoljan och ställ undan dem.
-
3Gör Marie Rose-såsen genom att noggrant blanda ihop majonnäs, srirachasås, worcestershiresås samt juice och zest av en citron i en skål. Krydda efter smak.
-
4Sätt en 30 cm djup kvadratisk Signature-grillpanna på medeltemperatur. Lägg i räkorna när grillpannan är varm. Grilla tills du ser grillmärken och räkorna är ljusrosa (detta bör ta ungefär två minuter per sida).
-
5Ringla olivolja på surdegsbrödet och lägg det i den heta grillpannan. Rosta brödet tills det får grillränder i ungefär två minuter på varje sida.
-
6Dela avokadorna och ta bort kärnorna. Pensla dem med den återstående vitlöksoljan och ställ den öppna sidan nedåt i den varma grillpannan i en minut.
-
7Servera räkorna med en skvätt citronsaft, Marie Rose-såsen, grillad avokado, surdegsbröd och grillade citronhalvor.
-
8Kockens tips: Om du föredrar att ta bort skalet och huvudet på räkorna kommer tillagningstiden att minska, men köttet blir ändå rosa när det är tillagat.