- Bröd och gryn
Ingredienser
- 1 dl vatten
- 1 dl ättika
- 1 dl socker
- 2 lagerblad
- 10 pepparkorn
- 1 fänkål
- 12 små skivor bröd
- 2 vitlöksklyftor
- 6 skivor parmaskinka
- Inlagd fänkål
- 1 ½ dl crème fraiche (34 %)
- 1 liten ask krasse
-
Gör så här
-
1Inlagd fänkål:
-
2Koka ihop vatten, ättika, socker, lagerblad och pepparkorn till en lag.
-
3Lägg tunt skivad fänkål i lagen.
-
4Låt fänkålen dra i lagen i minst en halvtimme men gärna längre.
-
5Grillat bröd:
-
6Grilla brödskivorna tills de får lite färg på båda sidorna.
-
7Gnid in de grillade bröden med en vitlöksklyfta.
-
8Lägg parmaskinka, lite inlagd fänkål, crème fraiche och krasse på bröden.
-
9Krydda med salt och peppar.
-
10Tips: Det är en fördel att använda dagsgammalt bröd då det är enklare att skiva riktigt tunt.