
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
Gurksallad
- 4 msk. agave eller lätt honung
- 120 ml varmt vatten
- 1 msk fisksås
- Saft från 3 limefrukter
- Skal från 1 lime
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tsk. malda vitpepparkorn
- ½ tsk. havssalt
- ½ dl koriander, hackad
- 3 långa gröna chili, som Anaheim eller Poblano, urkärnade och tärnade
- 2 röda jalapenopeppar, urkärnade och tärnade
- 1 gurka, skalad och tärnad
Grillräkor
- 12 kungsräkor eller stora räkor, skalade och rensade
- 3 msk. fisksås
- 3 msk. extra virgin olivolja
- 3 msk. kokosgrädde
- Ångat ris
- Korianderblad
-
Gör så här
-
1Till såsen: Häll agave, vatten, fisksås, limejuice, limeskal, vitlök, vitpeppar och salt i en medelstor skål och vispa ihop. Tillsätt koriander, chili, jalapenos och gurka och rör om för att blanda. Ställ åt sidan.
-
2Till räkorna: Förvärm grillen till 260 °C eller hög värmeinställning.
-
3Lägg räkorna i en panna eller på en tallrik och ringla över fisksås. Ställ åt sidan för att marinera i ca. 10 minuter.
-
4Placera under tiden BBQ Outdoor-grillkorgen på grillgallret för att förvärma i 5 minuter. Pensla varje räka med lite olivolja. Grilla räkorna i den varma grillkorgen i ca. 4 minuter medan du ringlar över kokosgrädde. Vänd och stek tills de inte längre är genomskinliga, ca. 1 minut längre.
-
5Servera räkorna över ångat ris och toppa med korianderrelish. Garnera med extra korianderblad till servering.
Det är stor skillnad på räkor, och smaken kan också variera mycket. Till det här receptet behöver du kungsräkor. De här sötvattenskräftdjuren är i allmänhet större och sötare än vanliga räkor - om du har turen att hitta dem hos din lokala fiskhandlare kan du njuta av deras utsökta naturliga smak i det här vietnamesiskt inspirerade receptet med en somrig, kryddig gurksmak. Om räkorna blandas med kokosgrädde och grillas i en grillkorg ger det en karamelliserad, grillad smak som passar bra till köttiga skaldjur.
