- Fläskkött
Ingredienser
- 20 g smör
- 800 g griskinder
- 2 lökar
- Nymald peppar
- Salt
- 1 msk mjöl
- 2 dl mörkt öl
- 1 dl buljong
- 1 kvist timjan
- 1 lagerblad
- 250 g champinjoner
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 175° C.
-
2Smält smöret i en gryta och bryn griskinderna.
-
3Tillsätt grovhackad lök, krydda med salt och peppar och pudra mjölet över köttet.
-
4Låt allt kött bli brynt och tillsätt därefter öl och buljong.
-
5Häll upp grytan i stengodsfatet och tillsätt timjan och lagerblad. Täck över med aluminiumfolie.
-
6Ställ in fatet i ugnen i 90 minuter i 175° C.
-
7Titta till köttet då och då och förläng/anpassa eventuellt stektiden.
-
8Fräs champinjonerna hastigt i smör och krydda med salt och peppar.
-
9Häll champinjonerna i fatet och låt dem puttra tillsammans med köttet de sista 5 minuterna.
-
10Till ursprungsreceptet serverades hemlagad pommes frites. Till griskind passar det också perfekt med nypotatis eller potatismos.