- Mjöl
Ingredienser
- 50 g hackad ruccola
- 125 g vetemjöl
- 5 dl standardmjölk
- 3 äggulor
- 150 g pesto
- 5 g salt
- 5 g malen peppar
- 50 g ricotta eller färsk getost
- Ruccola
-
Gör så här
-
1Hacka ruccolan. Lägg mjölet i en skål, häll i mjölken, tillsätt äggulorna och blanda med en grytsked.
-
2Tillsätt pesto och den hackade ruccolan. Krydda med salt och peppar. Ställ smeten i kylen i 5 till 12 timmar.
-
3Ta ut smeten ur kylen 1 timme innan den ska bakas och häll den i koppar eller en smord Le Creuset Cannelé-form.
-
4Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
-
5Låt canneléerna svalna i formen. Ta ur dem när de svalnat (om de tas ur medan de fortfarande är varma så kommer de att falla ihop).
-
6Topping: Dekorera med en tesked ricotta eller färsk getost efter smak. Servera med en sallad.