Grön cannelé med ruccola

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Mer än 2 timmar. Mer än 2 timmar.
TILLAGNING
Mer än 2 timmar. Mer än 2 timmar.
ANTAL PERSONER
+10 +10
Grön cannelé med ruccola
Lyft din söndagslunch med den här utsökt smakrika pestocannelén. Den här cannelén som toppas med ricotta eller getost kan avnjutas som en mindre måltid ihop med en trädgårdssallad.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL CANNELÉN
  • 50 g hackad ruccola
  • 125 g vetemjöl
  • 5 dl standardmjölk
  • 3 äggulor
  • 150 g pesto
  • 5 g salt
  • 5 g malen peppar
TILL TOPPINGEN
  • 50 g ricotta eller färsk getost
  • Ruccola
  • Gör så här

  • 1
    Hacka ruccolan. Lägg mjölet i en skål, häll i mjölken, tillsätt äggulorna och blanda med en grytsked.
  • 2
    Tillsätt pesto och den hackade ruccolan. Krydda med salt och peppar. Ställ smeten i kylen i 5 till 12 timmar.
  • 3
    Ta ut smeten ur kylen 1 timme innan den ska bakas och häll den i koppar eller en smord Le Creuset Cannelé-form.
  • 4
    Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
  • 5
    Låt canneléerna svalna i formen. Ta ur dem när de svalnat (om de tas ur medan de fortfarande är varma så kommer de att falla ihop).
  • 6
    Topping: Dekorera med en tesked ricotta eller färsk getost efter smak. Servera med en sallad.