Gryta med miso, biff och brynt smör serverat med ingefära och ugnsrostad butternut-pumpa

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Mer än två timmar. Mer än två timmar.
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Gryta med miso, biff och brynt smör serverat med ingefära och ugnsrostad butternut-pumpa
Miso med nötlägg tillagad tills det är så mört att köttet faller av benet, serverat med rostad butternut-pumpa.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 matskedar saltat smör
  • 1 matsked (15 ml) olivolja
  • 1,5 kg nötlägg med ben
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 cm skalad, riven ingefära
  • 3 tärnade selleristjälkar
  • 2 skalade och tärnade morötter
  • 1/2 tesked röda chiliflakes
  • 3 matskedar (45 ml) tomatpuré
  • 2 matskedar (30ml) misopasta
  • 2 stjärnanis
  • 425 ml köttbuljong
  • 400 g kokosmjölk
TILL DEN UGNSROSTADE BUTTERNUT-PUMPAN
  • 500 g butternut-pumpa
  • 2 matskedar (30 ml) olivolja
  • 1 matsked (5 ml) koriander
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 180°C.
  • 2
    Smält smör på medeltemperatur i en liten kastrull. Snurra kastullen försiktigt så att smöret inte bränner. När smöret brynts, ta av det från värmen och ställ det åt sidan.
  • 3
    Värm en matsked olivolja i en Signature Cassadou från Le Creuset. Krydda köttet med salt och svartpeppar. Bryn i omgångar och lägg sedan åt sidan.
  • 4
    Rör ner vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut.Tillsätt löken och sautera i pannans olja tills den är mjuk i cirka 6–8 minuter. Rör ner vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut. Tillsätt sellerin och sautera i 3–4 minuter.
  • 5
    Tillsätt alla återstående ingredienser, inklusive det brynta smöret. Lägg tillbaka köttet i grytan. Täck med locket och tillaga i ugnen i 2 ½–3 timmar tills köttet lossnar från benet och såsen tjocknat.
  • 6
    Lägg butternut-pumpan på en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med koriander, salt och svartpeppar. Ugnsrosta ihop med biffen under de sista 50 minutrarna av tillagningstiden. Tillsätt butternut-pumpan i grytan precis före servering.