- Kött
Ingredienser
- 4 matskedar saltat smör
- 1 matsked (15 ml) olivolja
- 1,5 kg nötlägg med ben
- Salt och nymalen svartpeppar
- 2 finhackade gula lökar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 cm skalad, riven ingefära
- 3 tärnade selleristjälkar
- 2 skalade och tärnade morötter
- 1/2 tesked röda chiliflakes
- 3 matskedar (45 ml) tomatpuré
- 2 matskedar (30ml) misopasta
- 2 stjärnanis
- 425 ml köttbuljong
- 400 g kokosmjölk
- 500 g butternut-pumpa
- 2 matskedar (30 ml) olivolja
- 1 matsked (5 ml) koriander
- Salt och nymalen svartpeppar
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 180°C.
-
2Smält smör på medeltemperatur i en liten kastrull. Snurra kastullen försiktigt så att smöret inte bränner. När smöret brynts, ta av det från värmen och ställ det åt sidan.
-
3Värm en matsked olivolja i en Signature Cassadou från Le Creuset. Krydda köttet med salt och svartpeppar. Bryn i omgångar och lägg sedan åt sidan.
-
4Rör ner vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut.Tillsätt löken och sautera i pannans olja tills den är mjuk i cirka 6–8 minuter. Rör ner vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut. Tillsätt sellerin och sautera i 3–4 minuter.
-
5Tillsätt alla återstående ingredienser, inklusive det brynta smöret. Lägg tillbaka köttet i grytan. Täck med locket och tillaga i ugnen i 2 ½–3 timmar tills köttet lossnar från benet och såsen tjocknat.
-
6Lägg butternut-pumpan på en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med koriander, salt och svartpeppar. Ugnsrosta ihop med biffen under de sista 50 minutrarna av tillagningstiden. Tillsätt butternut-pumpan i grytan precis före servering.