- Nötkött
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 250 g sidfläsk
- 1 flaska aromatiskt mörkt öl
- 1 purjolök
- 2 morötter
- 2 stora lökar
- 3 msk soja
- ½ msk hel svartpeppar
- 3 enbär
- ½ röd chili
- 2 lagerblad
- 4 vitlöksklyftor
- 1 stor msk grovt salt
- 2–3 msk olivolja
-
Gör så här
-
1Skär grönsakerna i grova bitar.
-
2Skär fläsket i små tärningar.
-
3Skär köttet i lagom stora biffar.
-
4Lägg alla ingredienser i ugnsformen.
-
5Bryn allt i ugnen i 200 grader tills kött och grönsaker har fått färg. Vänd runt ett par gånger. Det tar en halvtimme.
-
6Häll på vatten tills kött och grönsaker är täckta till hälften.
-
7Lägg på locket på ugnsformen och sänk temperaturen till 150 grader. Härefter är stektiden ca 3 timmar.
-
8Vänd runt blandningen 3–4 gånger under stekningen så att allt kött blir mört.
-
9Häll av vätskan i en gryta och koka ihop den tills den tjocknar. Häll tillbaka såsen i ugnsformen och servera med potatismos.