Hasselbackskyckling med mozzarella och pesto i stark tomatsås

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 1 timme Under 1 timme
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Hasselbackskyckling med mozzarella och pesto i stark tomatsås
Inspirationen till denna rätt kommer från Italien och karakteriseras av de härliga smakerna av tomat, pesto, mozzarella och basilika. Kycklingen, som är fylld med just dessa saker, kokas i en stark tomatsås som gör att den håller sig saftig. Servera med till exempel bakad potatis och en grönsallad till.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Hasselbackskyckling:
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 färsk mozzarella
  • 8 soltorkade tomater
  • Pesto, t.ex. basilikapesto
  • Salt och peppar
Stark tomatsås::
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 lök, finhackad
  • 1 msk herbes de Provence eller annan kryddblandning
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 75 gram körsbärstomater, delade
  • Salt och peppar
Till servering:
  • Färsk basilika
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C (vanlig ugn)
  • 2
    Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i ugnsformen och rör om. Krydda med salt och peppar
  • 3
    Gör fyra snitt i varje kycklingbröst, men var försiktig så att du inte skär hela vägen igenom.
  • 4
    Skär mozzarellan i 16 skivor och dela de soltorkade tomaterna på längden.
  • 5
    Lägg först en tesked pesto i varje snitt, sedan en skiva mozzarella och slutligen en skiva soltorkad tomat. Upprepa tills alla snitt är fyllda. Krydda med salt och peppar och lyft sedan över kycklingfiléerna i ugnsformen med tomatsås.
  • 6
    Stek kycklingen i ugnen i 25 minuter eller tills den är genomstekt. Sätt eventuellt ugnen på grill eller varmluft mot slutet av tillagningstiden om kycklingen behöver lite mer färg.
  • 7
    Lägg ett basilikablad i varje snitt innan du serverar rätten. Servera med tillbehör efter eget val.