- Kött
Ingredienser
- 4 kycklingbröstfiléer
- 1 färsk mozzarella
- 8 soltorkade tomater
- Pesto, t.ex. basilikapesto
- Salt och peppar
- 1 burk krossade tomater
- 1 lök, finhackad
- 1 msk herbes de Provence eller annan kryddblandning
- 1 tsk chiliflakes
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 75 gram körsbärstomater, delade
- Salt och peppar
- Färsk basilika
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C (vanlig ugn)
-
2Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i ugnsformen och rör om. Krydda med salt och peppar
-
3Gör fyra snitt i varje kycklingbröst, men var försiktig så att du inte skär hela vägen igenom.
-
4Skär mozzarellan i 16 skivor och dela de soltorkade tomaterna på längden.
-
5Lägg först en tesked pesto i varje snitt, sedan en skiva mozzarella och slutligen en skiva soltorkad tomat. Upprepa tills alla snitt är fyllda. Krydda med salt och peppar och lyft sedan över kycklingfiléerna i ugnsformen med tomatsås.
-
6Stek kycklingen i ugnen i 25 minuter eller tills den är genomstekt. Sätt eventuellt ugnen på grill eller varmluft mot slutet av tillagningstiden om kycklingen behöver lite mer färg.
-
7Lägg ett basilikablad i varje snitt innan du serverar rätten. Servera med tillbehör efter eget val.