- Grönsaker
Ingredienser
- 8 potatisar (välj gärna en fast sort)
- 5 msk smält smör eller olivolja
- 4 tsk rökt paprikapulver
- 2 msk färsk timjan
- 2 msk färsk rosmarin
- 2 msk färsk persilja
- 2 tsk rökt havssalt
- 200 g bacon, tärnat
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 210 °C
-
2Skär bort en tunn skiva på längden – detta ger en stadig och bra botten till “hasselbackarna”. Placera potatisen med den platta sidan nedåt och skär den sedan i tunna skivor (ca ½ cm), men inte helt igenom. Gör likadant med alla potatisarna.
-
3Finhacka alla örter och lägg dem i en skål tillsammans med olja och kryddor. Pensla potatisarna med örtblandningen, strö över rökt havssalt och lägg dem tätt ihop i stekpannan.
-
4Stek potatisarna i ugnen i 50 minuter, strö över bacon och stek i ytterligare 10 minuter.
-
5Kockens anmärkning: Den här rätten passar bra ihop med t.ex. ångkokt broccoli och en fräsch grönsallad smaksatt med lite olja och citron.