
Denna kryddade kyckling har inspirerats av smakerna i Mellanöstern och är ett relativt snabbt söndagslunchalternativ.
HUVUDINGREDIENSER
- Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Djup stekpanna m/ hällpip Toughened Non-Stick
1 969,00 kr.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 x 1,5 kg frigående kyckling eller ekologisk kyckling
- 75 g rumstempererat saltat smör
- 1 matsked rosa harissa
- 1 liten konserverad citron, finhackad
- 1 citronjuice och skal
TILL SERVERING
- Färsk majonnäs och rostad potatis (valfritt)
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 190°C varmluft.
-
2Lägg smöret, harissa, finhackad konserverad citron och citronskal i en skål och vispa ihop ordentligt för att bilda en pasta. Krydda med peppar.
-
3Lossa skinnet på kycklingbrösten och tryck försiktigt 3⁄4 av smörblandningen under skinnet med en palettkniv (försök att inte riva sönder skinnet). Fördela resten av smöret över kycklingen och se till att benen är ordentligt täckta.
-
4Lägg kycklingen i en Toughened Non-Stick djup stekpanna med hällpip på 24 cm och häll över citronsaften. Sätt på locket på kastrullen och sätt in det i ugnen i 40 minuter.
-
5Ta bort locket och tråckla kycklingen.
-
6Sätt pannan tillbaka i ugnen utan lock och stek i ytterligare 20 minuter tills skinnet är krispigt och juicen är klar.
-
7Låt stå i pannan i 10 minuter och skär sedan och servera med färsk majonnäs och stek potatis.