- Fågel
Ingredienser
- 4 vitlöksklyftor, tunt skivad
- 5 cm ingefära, fint riven
- 1 röd chili, tunt skivad
- 2 msk olivolja
- 2 purjolökar, halverade och skurna i tunna skivor
- 3,5 dl råris
- 5 dl hönsbuljong
- 2 dl vatten
- 2 kycklingbröst
- 1 citron, skal och saft från denna
- Salt och peppar
- Saltade jordnötter till servering
-
Gör så här
-
1Häll riset i en skål och skölj det med kallt vatten. Sila bort vattnet och upprepa två gånger till med rent vatten. Värm upp Cocotte Every-grytan på medelvärme med båda locken på. Stek vitlök, ingefära och chili i olivolja till de är krispiga. Ta upp dem och lägg åt sidan, men låt oljan vara kvar i grytan. Stek purjolöken i grytan. Lägg tillbaka vitlöksblandningen i grytan och tillsätt ris, hönsbuljong och vatten. Lägg båda locken på, och låt sjuda i 5 minuter på medelhög värme. Höj värmen och lägg i kycklingbröst och citronskal i grytan. Låt dem brynas i 10-15 minuter och ta upp dem när de är klara. Tillsätt citronsaft, smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ytterligare 10 minuter på medelhög värme. Ta därefter bort grytan från värmen och låt den stå 5-10 minuter under lock tills riset är klart. Dela kycklingen i mindre bitar med två gafflar och vänd ner dem i rissoppan. Servera med saltade jordnötter som topping.