- Mjölkprodukter
Ingredienser
- 120 ml standardmjölk
- 150 g smör, hackat
- 5 ml vanilj
- en nypa salt
- 100 g rosa choklad (kan bytas ut mot vit choklad)
- 120 g finkornigt strösocker
- 2 ägg från frigående hönor
- Rosa karamellfärg – så mycket du önskar
- 180 g självjäsande mjöl
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 180 °C/160 °C varmluftsugn/gasmärke 4.
-
2Smörj Le Creusets hjärtformade muffinsplåt med 6 formar.
-
3Värm mjölken med smör, vanilj och salt i en medelstor Le Creuset-panna. Avlägsna från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
-
4Vispa finkornigt strösocker och ägg med elvisp tills det blir ljust och tjockt, detta kommer att ta fem minuter.
-
5Vispa i lite av äggblandningen i taget och vispa hela tiden för att undvika att äggen kokas. När smeten blandats ihop tillsätter du till så mycket färg du önskar. Sikta sedan i mjölet och vänd ner det i smeten.
-
6Fyll de smorda formarna till två tredjedelar. Grädda i 15–17 minuter.
-
7Avlägsna från ugnen och kyl i formen i 10 minuter innan du vänder ut dem på ett bakställ och låter dem kallna helt. Upprepa med resten av smeten.