- Grönsaker
Ingredienser
- 4 salladslökar, grovhackade
- 100 g chorizo, i tunna skivor
- 2 msk olivolja
- 3 dl pärlgryn (eventuellt en blandning av vanliga och svarta)
- 500 g pumpa (exempelvis hokkaido), skalad och skuren i lagom stora bitar
- 4 ½ dl grönsaksbuljong
- 1 burk krossade tomater
- Persilja, grovhackad
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 200 °C (vanlig ugn)
-
2Värm upp grytan på spisen på medelhög värme och tillsätt olivolja. Tillsätt salladslök och chorizo när oljan är varm. Stek tills det har fått lite färg
-
3Tillsätt pärlgryn, pumpa, grönsaksbuljong och krossade tomater. Lägg på locket när det börjar koka och sätt in grytan i ugnen på det nedersta gallret
-
4Tillaga i cirka 30 minuter. Kontrollera grytan regelbundet och tillsätt vatten om den verkar torr. Smaka på pärlgrynen efter 30 minuter. Om de fortfarande är hårda behöver grytan längre tid i ugnen, men pärlgrynen får gärna ha lite tuggmotstånd
-
5Ta ut grytan ur ugnen, strö över persilja och servera med exempelvis en grön sallad och bröd