- Fågel
Ingredienser
- 400 g innerfilé från frigående kyckling
- 25 g fajita-kryddmix
- 3 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 burkar flådda tomater
- 500 g nachochips
- Riven ost
- 3 chili, tunt skivade
- 1 burk röda kidneybönor, sköljda och avrunna
- 200 g fryst majs, kokt och avrunnen
- 90 g syltad rödlök (se recept här)
- Babyspenat
- Avokado, tärnad
- Små tomater av olika sorter, halverade
- Crème fraiche
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C
-
2Vänd kycklingfiléerna i 15 g fajita-kryddmix
-
3Stek filéerna i 2 msk olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta (5–8 minuter)
-
4Ta upp filéerna ur grytan och ställ dem åt sidan
-
5Hetta upp 1 msk olivolja i grytan och tillsätt vitlök och resten av fajita-kryddmixen
-
6Stek i 2 minuter och tillsätt sedan burktomaterna
-
7Låt småkoka i 10 minuter
-
8Stäng av värmen och ställ 2/3 av såsen åt sidan
-
9Lägg upp nachochipsen i grytan, häll över tomatsåsen och lägg på kycklingfiléer och riven ost
-
10Ställ in grytan i ugnen i 5 minuter
-
11Servera med röda kidneybönor, syltad rödlök, majs, babyspenat, tomater, färsk chili, avokado och crème fraiche