Hot pot med nachochips

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Hot pot med nachochips
Prova vårt “hot pot”-recept med nachochips, kyckling och olika grönsaker.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 400 g innerfilé från frigående kyckling
  • 25 g fajita-kryddmix
  • 3 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 burkar flådda tomater
  • 500 g nachochips
  • Riven ost
  • 3 chili, tunt skivade
  • 1 burk röda kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 200 g fryst majs, kokt och avrunnen
  • 90 g syltad rödlök (se recept här)
  • Babyspenat
  • Avokado, tärnad
  • Små tomater av olika sorter, halverade
  • Crème fraiche
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C
  • 2
    Vänd kycklingfiléerna i 15 g fajita-kryddmix
  • 3
    Stek filéerna i 2 msk olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta (5–8 minuter)
  • 4
    Ta upp filéerna ur grytan och ställ dem åt sidan
  • 5
    Hetta upp 1 msk olivolja i grytan och tillsätt vitlök och resten av fajita-kryddmixen
  • 6
    Stek i 2 minuter och tillsätt sedan burktomaterna
  • 7
    Låt småkoka i 10 minuter
  • 8
    Stäng av värmen och ställ 2/3 av såsen åt sidan
  • 9
    Lägg upp nachochipsen i grytan, häll över tomatsåsen och lägg på kycklingfiléer och riven ost
  • 10
    Ställ in grytan i ugnen i 5 minuter
  • 11
    Servera med röda kidneybönor, syltad rödlök, majs, babyspenat, tomater, färsk chili, avokado och crème fraiche