Hur man använder vår Cocotte Every
Om rätter med ris är en daglig favorit i ditt kök kommer du nästan dagligen att sträcka dig efter risgrytan Cocotte Every. Den är enkel att använda och ger alltid perfekta resultat. Med sin överlägsna design och mångsidighet kommer Cocotte Every snabbt att bli en favorit i hemmet, inte bara för att laga ris och gryn, utan även för en mängd andra favoriträtter! Läs vidare för att upptäcka de viktigaste funktionerna och användningsområdena för denna multifunktionella gryta.
Varför välja Cocotte Every
Vår Cocotte Every är designad med den perfekta formen, storleken och funktionerna för att koka det perfekta riset varje gång. De höga, böjda sidorna främjar luft- och vätskecirkulation, och den jämna värmen från den emaljerade gjutjärnskonstruktionen säkerställer jämn fuktfördelning så att varje gryn tillagas. Det invändiga locket i stengods förhindrar skumning och överkokning som vanligtvis uppstår när man kokar ris i en vanlig gryta. Med den emaljerade insidan i Matte Black behöver du inte bränna in grytan och den är lätt att rengöra. Med denna praktiska produkt kan du dessutom njuta av fördelarna med passiv matlagning - värm grytan med pastan eller gryn på koksektionen, sätt på locket och låt restvärmen tillaga maten.
Perfekt ris: Steg-för-steg
Följ stegen nedan för att se hur lätt det är att göra fluffigt och jämnt kokt ris varje gång.
Steg 1
Skölj riset noggrant.
Steg 2
Lägg ris, vatten och kryddor i Cocotte Every.
Steg 3
Värm vätskan långsamt till kokpunkten. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda ostört i 15-20 minuter, beroende på typen av gryn.
Steg 4
Låt riset ånga i 10 minuter och servera.
Så lagar du japanskt ris
Kocken och matskribenten Yuki Gomi visar hur man gör det perfekta riset i Cocotte Every.
En gryta, många möjligheter: Lär dig behärska flera tekniker
Även om Cocotte Every är designad för att ge det fluffigaste och mest jämnt kokta riset, kan den användas till mycket mer än så. Dess unika form är lämplig för andra rätter som traditionellt tillagas i gjutjärnsgrytor –från soppor till bröd och fritering. Dessutom är grytan ugnssäker: Du kan använda den för att baka, hålla rätter varma eller för att värma upp matrester. Här är några idéer för att komma igång.
Bakning
Använd Cocotte Every för att baka ett litet, gott bröd, vare sig det är sött eller salt. Den svarta inre beläggningen ger en gyllenbrun skorpa och ett mjukt inre.
Fritering
De höga sidorna minimerar oljestänk och gör grytan perfekt för fritering. Du kan fritera allt från tempuraräkor till en liten portion pommes frites närhelst du känner för det!
Gryta
Kapaciteten på 2 liter är perfekt för en liten soppa eller en varm gryta en kall dag. De höga sidorna på den djupa grytan gör den särskilt lämplig för att purea soppor med en stavmixer.
Ångkokning
Använd stengodsinsatsen för att ånga snabbt och effektivt. Denna teknik är bra för musslor, –servera dem i den färgglada grytan för att hålla dem varma medan du äter.
Mixa och matcha
Se vårt utbud av tillbehör och hitta fler favoriter som passar din Cocotte Every.
Utforska mer
Upptäck hur du får ut det mesta av dina gjutjärnskokkärl, inklusive de bästa tipsen om rengöring, användning, matlagningsteknik och mer.