- Grönsaker
Ingredienser
- Ett broccolihuvud, skivat i långa skivor
- 4 små zucchini, mycket tunt skivade/skalade på längden
- 2 röda paprikor, urkärnade och skurna i långa strimlor
- 1 tunt skivad rödlök
- Olivolja
- Saft från 1 citron
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
- Kapris till servering
- Focaccia, skivad till servering
-
Gör så här
-
1Täck alla de förberedda grönsakerna med olivolja, salt och peppar.
-
2Sätt en 24 cm Classic kvadratisk grillpanna på medeltemperatur. När grillpannan är varm lägger du i de olika sorterna av grönsaker i omgångar. Grilla först broccolin och sedan paprika och små zucchini tills de har grillränder och är mjuka. Se till att inte fylla grillpannan för mycket för att få ett så bra resultat som möjligt. Ställ åt sidan.
-
3Lägg den skivade rödlöken i en skål med saltet. Gnid in saltet i löken och pressa över citronjuicen. Låt det pickla.
-
4Servera de grillade grönsakerna med den picklade löken, kaprisen och focaccian. Dessutom utsökt att servera ihop med din favoritgetost eller en mjuk, krämig ricotta (valfritt).