
Njut av grönsakerna genom att tillaga dem i en Le Creuset-grillpanna som ger dem en intressant smak och konsistens. Pressa över lite citronsaft och en skvätt av den finaste olivolja du kan hitta vid servering. Skapa variation och förbered dessa grönsaker på samma sätt men marinerade i en asiatisk dressing eller harissaolja.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- Ett broccolihuvud, skivat i långa skivor
- 4 små zucchini, mycket tunt skivade/skalade på längden
- 2 röda paprikor, urkärnade och skurna i långa strimlor
- 1 tunt skivad rödlök
- Olivolja
- Saft från 1 citron
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
- Kapris till servering
- Focaccia, skivad till servering
-
Gör så här
-
1Täck alla de förberedda grönsakerna med olivolja, salt och peppar.
-
2Sätt en 24 cm Classic kvadratisk grillpanna på medeltemperatur. När grillpannan är varm lägger du i de olika sorterna av grönsaker i omgångar. Grilla först broccolin och sedan paprika och små zucchini tills de har grillränder och är mjuka. Se till att inte fylla grillpannan för mycket för att få ett så bra resultat som möjligt. Ställ åt sidan.
-
3Lägg den skivade rödlöken i en skål med saltet. Gnid in saltet i löken och pressa över citronjuicen. Låt det pickla.
-
4Servera de grillade grönsakerna med den picklade löken, kaprisen och focaccian. Dessutom utsökt att servera ihop med din favoritgetost eller en mjuk, krämig ricotta (valfritt).