Jambalaya

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 1 timme Under 1 timme
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 chorizo
  • 1 kg kycklinglår
  • 250 g stora Vannameiräkor
  • Smör och olivolja
  • 2-3 msk cajunkrydda
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 jalapeño
  • 1 selleristjälk
  • 1 msk harissa
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk rökt chilikrydda
  • 1 tsk worcestershiresås
  • Salt och svartpeppar
  • 4 dl basmatiris
  • Koriander och persilja
  • Lime
  • Gör så här

  • 1
    Skiva chorizon. Krydda kycklingen och räkorna med cajunkrydda och stek var för sig i smör och olivolja. Låt chorizon steka med räkorna mot slutet. Ta upp och lägg åt sidan.
  • 2
    Hacka lök, vitlök, jalapeño och skiva sellerin. Stek i smör och olivolja. Tillsätt harissa och tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Häll på krossade tomater och buljong, koka upp och sjud cirka 5-10 min. Krydda med chilikrydda och worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
  • 3
    Koka riset och lägg det i botten på en stor gryta och häll på tomatsåsen. Rör runt. Lägg på kycklingen, korven och räkorna. Garnera med hackade örter och limeklyftor.