Ingredienser
- 2 chorizo
- 1 kg kycklinglår
- 250 g stora Vannameiräkor
- Smör och olivolja
- 2-3 msk cajunkrydda
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 jalapeño
- 1 selleristjälk
- 1 msk harissa
- 1 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 3 dl kycklingbuljong
- 1 tsk rökt chilikrydda
- 1 tsk worcestershiresås
- Salt och svartpeppar
- 4 dl basmatiris
- Koriander och persilja
- Lime
-
Gör så här
-
1Skiva chorizon. Krydda kycklingen och räkorna med cajunkrydda och stek var för sig i smör och olivolja. Låt chorizon steka med räkorna mot slutet. Ta upp och lägg åt sidan.
-
2Hacka lök, vitlök, jalapeño och skiva sellerin. Stek i smör och olivolja. Tillsätt harissa och tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Häll på krossade tomater och buljong, koka upp och sjud cirka 5-10 min. Krydda med chilikrydda och worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
-
3Koka riset och lägg det i botten på en stor gryta och häll på tomatsåsen. Rör runt. Lägg på kycklingen, korven och räkorna. Garnera med hackade örter och limeklyftor.