Japanska pannbiffar av fläskkött med ponzusås

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Japanska pannbiffar av fläskkött med ponzusås
Vill du ge din matlagning en japansk touch, är det här receptet något för dig. Dessa pannbiffar med tofu och tång kan varieras på många olika sätt: servera dem som hamburgare med bröd och grönsaker, med ris eller forma dem till små frikadeller och stek dem på spett.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Pannbiffar
  • 20 g torkad hijikitång (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 4 färska shiitakesvampar, grovhackade
  • 3 cm ingefära, skalad och finriven
  • 100 g tofu, smulad i mindre bitar
  • 400 g fläskfärs
  • 1 uppvispat ägg
  • 25 g panko eller vanligt ströbröd
  • 1 msk vit miso (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 1 msk mirin (sött risvin) (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 1 msk sake
  • 1 msk soja
  • vegetabilisk olja till stekning
Ponzusås
  • 2 msk risvinäger
  • 4 msk soja
  • 1 msk mirin (sött risvin) (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 2 msk yuzusaft eller limesaft
  • gräslök, finhackad till servering
  • Gör så här

  • 1
    Lägg den torkade tången i en skål med rikligt med kallt vatten och blötlägg i 15-20 minuter, tills den blir mjuk. Tången kommer bli ca fem gånger så stor när den blötläggs. Sila bort vattnet och skölj med kallt vatten.
  • 2
    Värm ugnen till 190 °C
  • 3
    Blanda alla ingredienser till pannbiffarna i en skål och rör om tills allt är ordentligt blandat. Dela färsen i åtta delar och forma till platta biffar (ca 1 1/2 cm tjocka). Värm grillpannan på medelhög värme i ca 5 minuter.
  • 4
    Pensla grillpannan med olja, stek biffarna i 3 minuter på varje sida och ställ in pannan i ugnen. Tillaga biffarna i ytterligare 5 minuter.
  • 5
    Under tiden gör du ponzusåsen. Lägg alla ingredienserna i en skål och blanda allt ordentligt. Servera tillsammans med biffarna och strö över gräslök.