- Frukt
Ingredienser
- 250 g jordgubbar
- 125 g syltsocker
- 1 ekologiskt citronskal
- 1 vaniljstång
- 1 dl ljust rörsocker
- 6 pastöriserade äggulor
- 3,75 dl vispgrädde
-
Gör så här
-
1Jordgubbsmarmelad:
-
2Skölj jordgubbarna, ta bort stjälkarna och skär bären i mindre bitar.
-
3Blanda jordgubbar, syltsocker och citronskal i en gryta och koka upp blandningen.
-
4Låt marmeladen småkoka i 10 minuter och ställ den sedan att svalna medan du gör parfaiten.
-
5Parfait:
-
6Dela vaniljstången på längden och skrapa försiktigt ur vaniljfröna. Blanda sedan fröna med lite av sockret.
-
7Vispa ihop äggulor, socker och vanilj tills det blir ljust och luftigt.
-
8Vispa grädden i en gryta och vänd ned äggsmeten.
-
9Vänd till sist ned den avsvalnade jordgubbsmarmeladen och frys smeten i tre timmar.
-
10Dekorera eventuellt parfaiten med färska jordgubbar vid serveringen.