- Mjölkprodukter
Ingredienser
- 6 dl vispgrädde
- 60 g socker
- 6 gelatinblad
- Zest från 2 apelsiner
- 200 g mörk choklad (minst 70 %)
- 100 g apelsinmarmelad
-
Gör så här
-
1Till pannacottan: Fukta gelatinbladen i kallt vatten.
-
2Värm grädden med socker och apelsinzest i en medelstor kastrull tills den sjuder.
-
3Lägg det fuktade och avhällda gelatinet och tillsätt i gräddblandningen (1 blad gelatin per 100 g grädde). Smörj fördjupningarna i Le Creusets canneléform. Tillsätt blandningen (i rumstemperatur) i fördjupningarna med 8 g apelsinmarmelad och frys över natten.
-
4Smält den mörka chokladen i en vattenbadskastrull.
-
5Vänd försiktigt ut de frusna pannacotta-canneléerna från formen med spetsen av en smörkniv.
-
6Toppa med den smälta chokladen och frys i en timme så att chokladen blir fast innan servering.