Kaiserschmarrn med romdränkta russin och karamelliserade citrusfrukter

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Kaiserschmarrn med romdränkta russin och karamelliserade citrusfrukter
Den här traditionella luftiga sötsaken från Tyskland tillagas i en panna! Den är full av romdränkta russin som rivs i lagom stora bitar och sedan dränks i klibbig karamelliserad citrus.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Till de romdränkta russinen
  • 250 g blandade russin
  • 8 cl rom av god kvalitet
TILL DE KLIBBIGA CITRUSFRUKTERNA
  • 4 apelsiner eller clemengold
  • Två rågade matskedar strösocker (30 g)
  • 50 g smör, tärnat
  • Juice från en apelsin
TILL KAISERSCHMARRN-SMETEN
  • 2 dl mjölk
  • 1 tesked vaniljextrakt
  • 140 g vetemjöl
  • 4 ägg från frigående höns, separerade
  • En nypa salt
  • Två rågade matskedar strösocker (30 g)
  • Matlagningsspray
  • Gör så här

  • 1
    Lägg rommen och russinen i en skål, blanda och låt det dra i 30 minuter.
  • 2
    För att göra de klibbiga citrusfrukterna ska du skära bort ändarna på apelsinerna. Skiva försiktigt bort skalet och skinnet med en vass kniv så att du kommer in till fruktköttet. Dela sedan apelsinerna i fyra delar.
  • 3
    Värm en pannan på medelhög temperatur, tillsätt socker och låt det försiktigt karamelliseras. När det är gyllenbrunt tillsätter du citrusklyftor och smör och låter det smälta. Tillsätt sedan apelsinjuicen och låt det koka i ytterligare 2 minuter. När det blivit sirapsaktigt och klibbigt lägger du det åt sidan.
  • 4
    Gör Kaiserschmarrn genom att vispa äggulor, 1 matsked socker, vanilj och 1,2 dl mjölk i en skål. Vispa sakta i mjölet tills smeten är jämn och tillsätt sedan resten av mjölken. Vispa äggvitorna med en nypa salt tills de är mjuka och toppar bildas. Vänd försiktigt i äggvitorna i blandningen med äggula och mjölk.
  • 5
    Smörj en Le Creuset 26 cm Signature-stekpanna med matlagningsspray och ställ den på låg värme. Häll i all smet i pannan och låt kanterna tillagas. Sprid ut hälften av russinen. När det börjar bildas bubblor på ytan är det dags att vända smeten. Använd en slickepott för att lossa kanterna på din Kaiserschmarrn innan du sprider ut hälften av de romdränkta russinen i smeten. Vänd snabbt din Kaiserschmarrn och tillaga den andra sidan i 5–8 minuter tills den är fast och mörkbrun men inte bränd. Lossa den från pannan och skär i bitar i portionsstorlek.
  • 6
    Pudra med florsocker och servera varm med resten av de romdränkta russinen och den klibbiga saftiga citrusfrukten.