- Frukt
Ingredienser
- 250 g blandade russin
- 8 cl rom av god kvalitet
- 4 apelsiner eller clemengold
- Två rågade matskedar strösocker (30 g)
- 50 g smör, tärnat
- Juice från en apelsin
- 2 dl mjölk
- 1 tesked vaniljextrakt
- 140 g vetemjöl
- 4 ägg från frigående höns, separerade
- En nypa salt
- Två rågade matskedar strösocker (30 g)
- Matlagningsspray
-
Gör så här
-
1Lägg rommen och russinen i en skål, blanda och låt det dra i 30 minuter.
-
2För att göra de klibbiga citrusfrukterna ska du skära bort ändarna på apelsinerna. Skiva försiktigt bort skalet och skinnet med en vass kniv så att du kommer in till fruktköttet. Dela sedan apelsinerna i fyra delar.
-
3Värm en pannan på medelhög temperatur, tillsätt socker och låt det försiktigt karamelliseras. När det är gyllenbrunt tillsätter du citrusklyftor och smör och låter det smälta. Tillsätt sedan apelsinjuicen och låt det koka i ytterligare 2 minuter. När det blivit sirapsaktigt och klibbigt lägger du det åt sidan.
-
4Gör Kaiserschmarrn genom att vispa äggulor, 1 matsked socker, vanilj och 1,2 dl mjölk i en skål. Vispa sakta i mjölet tills smeten är jämn och tillsätt sedan resten av mjölken. Vispa äggvitorna med en nypa salt tills de är mjuka och toppar bildas. Vänd försiktigt i äggvitorna i blandningen med äggula och mjölk.
-
5Smörj en Le Creuset 26 cm Signature-stekpanna med matlagningsspray och ställ den på låg värme. Häll i all smet i pannan och låt kanterna tillagas. Sprid ut hälften av russinen. När det börjar bildas bubblor på ytan är det dags att vända smeten. Använd en slickepott för att lossa kanterna på din Kaiserschmarrn innan du sprider ut hälften av de romdränkta russinen i smeten. Vänd snabbt din Kaiserschmarrn och tillaga den andra sidan i 5–8 minuter tills den är fast och mörkbrun men inte bränd. Lossa den från pannan och skär i bitar i portionsstorlek.
-
6Pudra med florsocker och servera varm med resten av de romdränkta russinen och den klibbiga saftiga citrusfrukten.