Kaka med bär

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Kaka med bär
Baka en smakrik bärkaka i din gjutjärnspanna. Kakan är perfekt till kaffet eller som dessert och den går snabbt och enkelt att baka – dessutom smakar den fantastiskt! Om du har bär i frysen från förra säsongen får du chansen att använda dem i det här kakreceptet. Till detta receptet har en stekpanna på 30 cm med gjutjärnshandtag använts.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 280 g socker
  • 3 ägg
  • 125 g vetemjöl
  • 25 g potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g bär
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 170 °C
  • 2
    Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt sedan äggen ett i taget under vispning tills det blir en porös smet
  • 3
    Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det i äggsmeten
  • 4
    Smörj gjutjärnspannan med neutral olja och bred ut smeten jämnt i pannan
  • 5
    Tryck ned bär i smeten över hela kakan och spara eventuellt några till dekoration
  • 6
    Strö socker jämnt över kakan
  • 7
    Grädda i ca 30 minuter
  • 8
    Dekorera kakan med mynta och de sparade bären