- Bröd och gryn
Ingredienser
- 2 dl havremjölk
- 25 g jäst
- 150 g smält smör
- 350 g vetemjöl
- 100 g fullkornsmjöl
- 2 msk honung
- 2 små ägg
- 150 g mjukt smör
- 150 g brun farin
- 1 msk kanel
-
Gör så här
-
1Värm havremjölken i en gryta.
-
2Lägg jästen i en skål och häll i den ljumna havremjölken. Rör tills jästen har löst sig.
-
3Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop ordentligt. Degen ska vara kladdig.
-
4Låt degen jäsa i en timme.
-
5Blanda smör, brun farin och kanel i en liten skål och låt det stå och dra.
-
6Mjöla köksbänken. Häll ut degen och knåda den ordentligt.
-
7Kavla ut degen till en rektangel, ca 40 x 50 cm, och bred ut kanelsmöret jämnt.
-
8Rulla ihop degen från den korta sidan till en ca 50 cm lång rulle.
-
9Skär rullen i ca 4 cm tjocka skivor till ca 12 st. snäckor.
-
10Lägg snäckorna i buffégrytan så att de täcker bottnen. Låt dem jäsa i 30 minuter i grytan innan de gräddas i 12-15 minuter i 200 °C med locket på. Efter en kvart tas locket av och snäckorna gräddas i ytterligare 15 minuter utan lock.