Kanelsnäckor med fullkorn

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Kanelsnäckor med fullkorn
Det finns inget bättre än ljumna, hembakade kanelsnäckor när det är kallt ute. Gläd familj och vänner med ett grövre alternativ till de traditionella kanelsnäckorna och grädda dem i en gryta.
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 dl havremjölk
  • 25 g jäst
  • 150 g smält smör
  • 350 g vetemjöl
  • 100 g fullkornsmjöl
  • 2 msk honung
  • 2 små ägg
Fyllning
  • 150 g mjukt smör
  • 150 g brun farin
  • 1 msk kanel
  • Gör så här

  • 1
    Värm havremjölken i en gryta.
  • 2
    Lägg jästen i en skål och häll i den ljumna havremjölken. Rör tills jästen har löst sig.
  • 3
    Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop ordentligt. Degen ska vara kladdig.
  • 4
    Låt degen jäsa i en timme.
  • 5
    Blanda smör, brun farin och kanel i en liten skål och låt det stå och dra.
  • 6
    Mjöla köksbänken. Häll ut degen och knåda den ordentligt.
  • 7
    Kavla ut degen till en rektangel, ca 40 x 50 cm, och bred ut kanelsmöret jämnt.
  • 8
    Rulla ihop degen från den korta sidan till en ca 50 cm lång rulle.
  • 9
    Skär rullen i ca 4 cm tjocka skivor till ca 12 st. snäckor.
  • 10
    Lägg snäckorna i buffégrytan så att de täcker bottnen. Låt dem jäsa i 30 minuter i grytan innan de gräddas i 12-15 minuter i 200 °C med locket på. Efter en kvart tas locket av och snäckorna gräddas i ytterligare 15 minuter utan lock.