- Grönsaker
Ingredienser
- En nypa saffranstrådar
- 2 msk olivolja
- 1 liten rödlök, tunt skivad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 knivsudd mald spiskummin
- 2 burkar kikärtor, sköljda och avrunna
- 4 ägg
- 1 litet knippe färsk koriander, finhackad
- 1 knivsudd chiliflakes
- 1 knivsudd malen sumac (syrlig krydda som kan köpas på välsorterade mataffärer) eller rivet citronskal
- 150 g körsbärstomater, skurna i halvor
- 2 msk naturell yoghurt
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 200 °C
-
2Fyll en kopp med varmt vatten och lägg i saffranstrådarna. Låt smaken och färgen dra i vattnet
-
3Häll i olivolja i stekpannan och värm på låg till medelhög värme
-
4Tillsätt lök, vitlök och spiskummin och stek löken mjuk
-
5Tillsätt kikärtor och saffransvatten
-
6Låt sjuda på medelhög värme tills konsistensen tjocknar
-
7Smaka av med salt och peppar
-
8Gröp ur fyra fördjupningar i rätten med en sked och häll i ett ägg i varje fördjupning
-
9Sätt in stekpannan i ugnen och baka tills ägget är tillagat (5–10 min). Äggulan ska inte vara för hård
-
10Ta ut stekpanna ur ugnen och strö över koriander, chili, sumac/citronskal och tomater. Toppa till sist med lite yoghurt