- Grönsaker
Ingredienser
- 2 små rödlökar, skalade och tunt skivade
- Olivolja, att steka i
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 5 g rökt paprika
- 10 g malen spiskummin
- 10 g malen koriander
- 4 x 400 g körsbärstomater på burk
- 70 g tomatpuré
- 10 g socker
- Havssalt och nymalen svartpeppar
- 100 g babyspenat
- 6 ägg från frigående hönor
- Rostade wraps till servering
- Picklad rödlök, till servering
- Tjock naturell yoghurt till servering
-
Gör så här
-
1Sätt en Le Creuset 28 cm Signature-traktörpanna på medelhög värme och sautera löken i en skvätt olivolja tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och kryddor och sautera i två minuter.
-
2Tillsätt de burktomaterna och rör om. Tillsätt tomatpurén och sockret och tillaga i ytterligare två minuter – krydda efter smak. Sänk värmen och låt det sjuda i 30–40 minuter.
-
3Kontrollera kryddningen. Nu bör såsen vara full av smak och har tjocknat något.
-
4Skapa sex små fickor i såsen och täck dem med ett lager babyspenat. Knäck i äggen ett efter ett i spenatfickorna låt dem tillagas tills de blivit fasta. Sätt en träskärbräda eller ett Le Creuset-grytlock på pannan för att hjälpa äggen att ta ihop snabbare.
-
5Servera direkt med uppvärmda, rostade wraps, picklad rödlök och tjock yoghurt.