- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 1 kg kräftor
- 3 msk salt
- 1 msk socker
- 4 kvistar libbsticka
- ½ knippa citrontimjan
- 6 dillkronor
- 1 obesprutad citron
- 1 knippa basilika
- ½ knippa storbladig persilja
- 12 ramslöksblad
- 1 dl olivolja
- 40 g pinjenötter
- 40 g riven parmesan
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Skär citronen i stora bitar och lägg ner alla ingredienser i en stor kastrull med 4-6 liter vatten.
-
2Koka upp och låt sjuda i 5 minuter varefter du lägger ner kräftorna i vattnet och låter dem sjuda vidare i 10 minuter.
-
3Ta av kastrullen från plattan och låt kräftorna svalna i lagen.
-
4Hacka basilika, persilja och ramslök grovt och lägg ner i en mixer tillsammans med oljan.
-
5Tillsätt rostade pinjenötter och parmesan och blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
-
6Servera kräftorna på en tallrik med peston och bröd.