- Fläskkött
Ingredienser
- 4 kotletter med ben ca 2 cm tjocka
- Salt och peppar
- Olja att steka i
- 3 vitlöksklyftor
- 4 morötter
- 6 små bananschalottenlökar
- 1 zucchini (här har vi använt en halv gul och en halv grön)
- 300 g ärter
- 25 g smör
- 4 dl kycklingbuljong
- ½ citron
- Bladpersilja
-
Gör så här
-
1Krydda kotletterna väl med salt och peppar.
-
2Häll lite olja i en buffégryta och stek hela vitlöksklyftor för att ge oljan smak.
-
3Bryn sedan kotletterna ordentligt. När de har fått en fin gyllenbrun färg ska de tas upp ur grytan.
-
4Skala och halvera morötterna och stek dem i 2–3 minuter i buffégrytan. Stek schalottenlök och zucchini i tjocka skivor i grytan i ett par minuter.
-
5Lägg tillbaka kotletterna i buffégrytan tillsammans med ärtor, smör i tärningar och kycklingbuljong.
-
6Krydda väl med salt och peppar. Lägg på locket och låt sjuda i ugnen i 180 °C i 20 minuter.
-
7Pressa till sist över den halva citronen och dekorera med bladpersilja.