
Finns det något bättre än att värma sig med en ångande skål soppa? Vår favoritsoppa är något alldeles särskilt då den innehåller både karljohanssvamp, kastanjer och kakao. Den är silkeslen och fylld av smak, och vi är säkra på att den även blir din favorit.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 800 g karljohanssvamp
- 250 g kastanjer på burk / färska kastanjer
- 200 g crème fraiche
- 1 l hönsbuljong
- 1 msk kakaopulver
- 1 näve skalade nötter
- Lite smör
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Borsta och torka svampen.
-
2Stek svampen mjuk i en gryta med lite smör.
-
3Tillsätt sedan kastanjer, en liter hönsbuljong samt salt och peppar.
-
4Låt småkoka på låg värme i ca 20 minuter.
-
5Hacka nötterna, rosta dem i en panna och ställ dem åt sidan.
-
6Vispa crème fraichen till en lätt krämig konsistens. Ställ den kallt.
-
7Ta av svamp-/kastanjesoppan från värmen när den har kokat färdigt och rör om. Soppan ska vara ganska tjock.
-
8Häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar till gästerna.
-
9Lägg en klick crème fraiche i mitten av varje tallrik och strö över lite kakaopulver.
-
10Strö slutligen över de rostade nötterna.