Krämig soppa på kyckling och färska grönsaker

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under två timmar Under två timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Krämig soppa på kyckling och färska grönsaker
Nyttig och god. Den här krämiga kyckling- och grönsakssoppan är en perfekt kombination med nybakat bröd. Spara eventuella rester i frysen och värm upp senare.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 matskedar (30 ml) olivolja
  • 80 g smör
  • 1 hel frigående kyckling
  • 2–3 liter kycklingbuljong av hög kvalitet (och mer att toppa med när du lagar mat)
  • 6 små rödlökar, skalade och skivade
  • 6 krossade vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 600 g gram små morötter, skalade och delade en gång på längden
  • 8 selleristjälkar delade på mitten med bladen kvar
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1–2 koppar grädde
  • Mikroörter till garnering
  • Frasigt lantbröd eller krutonger till servering
  • Gör så här

  • 1
    Värm olivoljan i en 24 cm rund Signature-gryta från Le Creuset. Tillsätt kyckling och bryn på medeltemperatur på alla sidor i tio minuter. Ta bort kycklingen och tillsätt mer olivolja och smör tillsammans med lökarna, vitlök och örter. Stek i fem minuter och rör ofta om.
  • 2
    Tillsätt nu de små morötterna och en kopp med buljong för att undvika att någon smak fastnar i botten på grytan och för att förhindra att grytan bränns. Sjud i tio minuter och tillsätt sedan örterna och kycklingen i grytan igen, tillsammans med tillräckligt med buljong för att täcka kycklingen och grönsakerna. Tillsätt vid behov lite mer vatten, beroende på kycklingens storlek.
  • 3
    Höj värmen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och sjud i en timme. Tillsätt mer vatten eller buljong vid behov under tillagningen. Krydda. Kycklingen måste vara helt täckt av vätska under tillagningen för att förhindra att den torkar ut och för att få resultatet så mört och smakrikt som möjligt.
  • 4
    Använd en soppslev och skumma av skinn som flyter upp på ytan under tillagningen. När kycklingen är klar, ta bort den från buljongen. Avlägsna skinnet och strimla hela kycklingen. Tillsätt grädde och reducera tills den tjocknar något. Tillsätt kycklingen och sänk värmen och låt soppan sjuda. Kontrollera kryddningen.
  • 5
    Garnera med mikroörter och servera med frasigt lantbröd eller krutonger.