- Nötter och kärnor
Ingredienser
- 150 g osaltad nötblandning (cashewnötter, hasselnötter, valnötter, mandel)
- 30 g havregryn
- 30 g kokosflingor
- 30 g solrosfrön
- 30 g chiafrön
- 1 matsked linfrö
- 30 g kokosolja
- 1 matsked honung
- ½ tesked malen vanilj
- ½ tesked kanel
- 1 tesked salt
- 30 g sultanrussin eller finhackad torkad frukt
- Färska bär, yoghurt och agavesirap till servering
- Färska bär, yoghurt och agavesirap
-
Gör så här
-
1Grovhacka nötblandningen. Värm upp en non-stick-panna och rosta nötblandningen, havregryn, kokosflingor, solrosfrön, chiafrön och linfrön på medelvärme i ca 10 minuter under omrörning. Tillsätt vanilj, kanel och kokosolja och tillaga i ytterligare 2–3 minuter.
-
2Sprid ut müslin på en bänk eller plåt täckt med bakplåtspapper och låt svalna i ca 20 minuter. Salta lätt och blanda i sultanrussin eller torkad frukt (valfritt). Den rostade müslin kommer att hålla i ungefär tre veckor i en lufttät burk.
-
3Beräkna ca 75 g färska bär per portion (t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär), skölj dem om det behövs och dela större bär. Söta 100–150 g yoghurt med ½ matsked agavesirap och häll upp den i en Le Creuset-frukostskål och lägg upp bären samt 50 g knaprig müsli. Servera direkt.