Kryddigt kokosris

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kryddigt kokosris
Gjutjärnsgrytor är inte bara till för långkok och brödbakning utan passar även bra att koka t.ex. ris, potatis och pasta i.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ris & gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 del kokosmjölk (motsvarande 400 ml)
  • 1 del vatten
  • 1 del jasminris
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 chili/li>
  • 4 kardemummakapslar
  • 3 stjärnanis
Tips:
  • Använd burken från kokosmjölken till att mäta upp vatten och ris med.
  • Gör så här

  • 1
    Blanda alla ingredienserna i en gjutjärnsgryta och koka upp. Tillsätt eventuellt 1 tsk mald gurkmeja om du vill ha gult ris.
  • 2
    Låt koka i ca 10 minuter.
  • 3
    Stäng av plattan och låt riset dra i 10 minuter under lock. När man kokar ris på det här sättet garanteras ett smakrikt resultat som varken blir bränt eller överkokt.