- Fågel
Ingredienser
- 2 torkade ancho-chili (kan bytas ut mot vanlig färsk chili)
- 2 torkade guajillo-chili (kan bytas ut mot vanlig färsk chili)
- 2 lökar
- ½ vitlök
- 3 stora tomater
- ½ dl vitvinsvinäger
- 1 tsk mald kanel
- 6 nejlikor
- 1 msk oregano
- 4 kycklingklubbor
- 1 dl vatten
- 1 msk sesamfrön
-
Gör så här
-
1Blöt upp den torkade chilin i kokande vatten i ca 20 minuter.
-
2Halvera under tiden lök, vitlök och tomater, lägg dem i en ugnsform och ställ in den i ugnen på grill. Grilla tills råvarorna har fått mycket färg. Om du bara har färsk chili kan den med fördel grillas tillsammans med lök och tomater.
-
3Mixa de torkade kryddorna med chili och grillade grönsaker till en ganska slät massa. Smaka av med en aning vitvinsvinäger.
-
4Bryn kycklingklubborna i en traktörpanna i gjutjärn och ta sedan upp dem.
-
5Häll adobon i pannan och stek den.
-
6Lägg sedan tillbaka kycklingklubborna i pannan och tillsätt 1 dl vatten. Låt koka sakta i 20–30 minuter tills såsen har reducerats något.
-
7Strö över sesamfrön.
-
8Servera kycklingen med ljumna tortillas, salsa och syltad lök.