Ingredienser
- 15 ml olivolja
- 1 vitlök, finhackad
- 4 selleristjälkar med blad, finhackade
- 4 klyftor finhackad vitlök
- 1 x 1,5 kg hel frigående kyckling, rengjord
- 2 liter ekologisk kycklingbuljong
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- Skalet från 1 citron
- 1 liten rödlök, finhackad
- En handfull persilja, finhackad
- 50 g kapris till servering
- 60 g parmesanost till servering
- Pappardellepasta, kokt al dente till servering
-
Gör så här
-
1Hetta upp en Le Creuset 24 cm Signature rund gryta på medelvärme och häll i olivolja. Fräs lök och selleri tills det är genomskinligt och mjukt, tillsätt sedan bladselleri och vitlöksklyftor. Fräs i ytterligare 5 minuter.
-
2Tillsätt kycklingen, häll i buljongen och smaka av med salt och peppar. Lägg på locket och låt puttra. Koka kycklingen i 35 minuter. Vänd på kycklingen och koka i ytterligare 35 minuter. Stäng av värmen och låt grytan stå i 10-15 minuter.
-
3Blanda citronskal, finhackad rödlök, kapris och persilja i en liten skål och ställ åt sidan för servering.
-
4Ta bort skinnet och skär köttet i bitar. Njut av den som en härlig sommarsoppa eller till pappardellepasta med rikligt riven parmesanost på toppen.