Kycklinggryta med pocherad citron och kapris

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 2 timmar Under 2 timmar
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kycklinggryta med pocherad citron och kapris
Denna medelhavsinspirerade kyckling tillagas hel i en gryta och är det perfekta tillbehöret till pasta. Den kan till och med ätas som soppa.
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 15 ml olivolja
  • 1 vitlök, finhackad
  • 4 selleristjälkar med blad, finhackade
  • 4 klyftor finhackad vitlök
  • 1 x 1,5 kg hel frigående kyckling, rengjord
  • 2 liter ekologisk kycklingbuljong
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • Skalet från 1 citron
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • En handfull persilja, finhackad
  • 50 g kapris till servering
  • 60 g parmesanost till servering
  • Pappardellepasta, kokt al dente till servering
  • Gör så här

  • 1
    Hetta upp en Le Creuset 24 cm Signature rund gryta på medelvärme och häll i olivolja. Fräs lök och selleri tills det är genomskinligt och mjukt, tillsätt sedan bladselleri och vitlöksklyftor. Fräs i ytterligare 5 minuter.
  • 2
    Tillsätt kycklingen, häll i buljongen och smaka av med salt och peppar. Lägg på locket och låt puttra. Koka kycklingen i 35 minuter. Vänd på kycklingen och koka i ytterligare 35 minuter. Stäng av värmen och låt grytan stå i 10-15 minuter.
  • 3
    Blanda citronskal, finhackad rödlök, kapris och persilja i en liten skål och ställ åt sidan för servering.
  • 4
    Ta bort skinnet och skär köttet i bitar. Njut av den som en härlig sommarsoppa eller till pappardellepasta med rikligt riven parmesanost på toppen.