- Fågel
Ingredienser
- 2 kycklingbröst med skinn
- Salt och peppar
- 2 äggulor
- 1/2 finhackad röd chili
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 dl rapsolja
- 1 lime
- 1 grönt äpple
- 1 huvud hjärtsallad
- Focaccia, hamburgerbröd eller annat gott bröd
-
Gör så här
-
1Pensla kycklingbrösten med rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla på direktvärme tills kycklingbrösten är gyllenbruna på båda sidor. Flytta över kycklingbrösten till indirekt värme och grilla dem tills de har en innertemperatur på 62 grader. Låt kycklingbrösten vila i 5 minuter innan serveringen.
-
2Lägg äggulor, chili och paprikapulver i en skål. Mixa ihop med stavmixer medan du tillsätter rapsoljan. Tillsätt lite kallt vatten om majonnäsen blir för tjock under tiden. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
-
3Skär äpplet i skivor och pensla dem med rapsolja. Grilla äppelskivorna på direktvärme i 1 minut tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
-
4Strimla hjärtsalladen fint.
-
5Dela focaccian i halvor, pensla med lite rapsolja och grilla på direktvärme i 1 minut. Lägg chilimajonnäs, hjärtsallad, grillat äpple och kycklingbröst på bröden.
-
6Servera gärna bakad potatis till.